23 januari 2013

Plain Cloud: Snel toegang tot iCloud bestanden

Sinds Mountain Lion en iOS 6 is iCloud een onmisbaar onderdeel van OS X en iOS. Vanaf nu is het mogelijk om vrij eenvoudig allerlei documenten en bestanden te bewaren in iCloud. Tevens worden er ook back-ups en gegevens bewaard met betrekking tot instellingen van je iPhone, iPad, iPod en Mac.

In principe is het alleen mogelijk om bestanden en documenten vanuit iCloud te bekijken vanuit de desbetreffende applicatie. Wanneer je dus bijvoorbeeld in teksteditor een document hebt bewaard in iCloud, kun je deze bekijken vanuit het dialoogvenster van teksteditor. Uiteraard kun je ook via Finder navigeren naar de map 'Mobile Documents'. Echter is er een eenvoudigere manier om al je iCloud documenten en gegevens te raadplegen met behulp van de gratis third party applicatie 'Plain Cloud'.

Plain Cloud is helaas nog niet te downloaden in de App Store maar je kunt deze wel gratis downloaden via de webpagina van de ontwikkelaar. Kopieer de applicatie in de map programma's en start hem op. automatisch zoekt de applicatie naar alle iCloud documenten en gegevens die aanwezig zijn op je Mac. Via het handig overzicht kun je snel alle applicatie bekijken en de bijhorende bestanden.

Vanuit deze applicatie is het ook mogelijk alle documenten te openen in Finder en uiteraard te wijzigingen. Wijzigingen worden automatisch opgeslagen in iCloud en zijn per direct actief op andere iDevices en Macs. Wanneer je liever geen gebruik maakt van een externe applicatie om je iCloud documenten te bekijken is het mogelijk om in Finder deze documenten te groeperen. Deze uitleg kun je hier terugvinden.

Meer freeware applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


  • @RoRoNL

    23 januari 2013 om 12:34

    Top. Bedankt mannen!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!