22 januari 2014

Polamatic: Vintage Polaroid foto’s maken

PolamaticIcon512Hoe strak en modern alles ook wordt in de digitale wereld, foto’s met een oude filter look blijven goed scoren. Denk hierbij aan applicaties zoals Instagram, Camera+ en de filters in de standaard camera- en foto applicatie in iOS. Toch blijft Polaroid de oorsprong van al dat moois en dat weten veel app ontwikkelaars maar al te goed.

Een applicatie die zich specialiseert in het maken van originele polaroid foto’s is Polamatic. De applicatie is sinds kort volledig opnieuw opgebouwd en voorzien van een hoop nieuwe functies en filters. In de applicatie vind je maar liefst 36 prachtige filters terug die je op iedere bestaande afbeelding kan toepassen. Vanzelfsprekend kun je ook met behulp van de applicatie een foto maken en onmiddellijk bewerken.

Polamatic1

Naast de vele filters die je foto een prachtige oude look geven kun je zelfs de rand rondom de foto voorzien van een bepaald effect. Denk hierbij aan een stukje plakband, scheurtjes, enzovoorts. Vanzelfsprekend kun je onderaan de afbeelding een leuke kleine tekst neerschrijven, je hebt keuze uit 36 verschillende lettertypes die je vervolgens nog eens kunt aanpassen op grootte, kleur, plaatsing, enzovoorts.

Polamatic2

Wanneer je klaar bent met bewerken van de afbeelding kun je hem eenvoudig bewaren door op de ‘Save’ knop te tappen. Hierna krijg je de keuze om hem in je filmrol te bewaren of onmiddellijk te delen via verschillende sociale media waaronder Twitter, Facebook, Instagram, enzovoorts. Handig om te weten is dat alle bewerkte afbeeldingen in de gallery van de applicatie zelf worden bewaard.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer over applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!