28 augustus 2011

10.7Resuminator: Zelf bepalen welke applicaties gebruik maken van de Resume functie

De nieuwe Resume functie in Mac OS X Lion wordt niet door iedereen als handig ervaren, zoals met veel dingen is het een kwestie van gebruiken om uiteindelijk toch de meerwaarde ervan te ontdekken. Mocht je de Resume functie willen uitschakelen dan zijn daar een aantal mogelijkheden voor die bijna allemaal gebruik maken van OS X Terminal, dit is vaak een drempel voor de beginnende Mac gebruikers.

Erica Sadun heeft een tool gemaakt waarmee via een grafische interface de Resume functie kan worden uitgeschakeld per applicatie. Na het starten van de applicatie kun je een applicatie selecteren en de (Should) Resume functie in- of uitschakelen. Het is wel raadzaam om eerst de gewenste applicatie af te sluiten voordat je hiervan de Resume functie activeert of deactiveert.

De optie 'Global Resume' in de tool staat gelijk aan de optie:  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Algemeen ▸ optie: Herstel vensters na stoppen en opnieuw openen programma's. Wanneer je gebruik maakt van het zoekveld dien je gebruik te maken van de Engelstalige benaming.

Resuminator is donationware en kun je gratis downloaden met de onderstaande link:

http://ericasadun.com/Resuminator.zipReacties


 • Flieps

  28 augustus 2011 om 10:41

  Wow, hier zat ik op te wachten. Ik heb mijn iTunes en iPhoto bibliotheek op een externe HD staan en als ik mijn MacBook onderweg zonder HD opstart en ik vergeten was iTunes of iPhoto af te sluiten leverde dit conflicten op.

 • Dirkuijt

  28 augustus 2011 om 11:39

  Super!
  Ik heb een vergelijkbaar probleem als Flieps; mijn data staat op een Nas, en ik doe wel eens 400 foto’s in preview openen. Als je dan de volgende x preview opent voor 1 foto, worden er ff 400 naast geladen vanaf een Nas…

 • Carsten Molewijk

  28 augustus 2011 om 16:36

  Ik vind het gewoon echt belachelijk en echt een minpunt dat je 3rd party tools nodig hebt om bepaalde dingen in te stellen op Lion. Het lijkt verdomme Windows wel! Handig tooltje trouwens!

 • peter

  28 augustus 2011 om 19:08

  Fantastisch eenvoudig, als dit nu eens zou werken. Ik krijg dit programma niet aan de praat. Bij het openen van de app staan al de programma’s netjes in de linkerkolom, standaard reeds uitgevinkt bij de optie ‘should resumé’. Zelfs na het uit en terug aanklikken van deze optie blijven na een herstart al de geopende programma’s zich heropenen. Zie ik iets niet?

 • Mike

  30 augustus 2011 om 16:36

  Ik heb het zelfde als Peter! Snap nu inderdaad niet wat de bedoeling is van het programma!!!

 • marijn

  30 augustus 2011 om 23:15

  Yep helaas, het hetzelfde als peter en mike hier….

 • Joris

  3 september 2011 om 23:02

  Zelfde probleem hier

 • Richard IJzermans

  3 september 2011 om 23:40

  Controleer voordat je Resuminator start of de Resume functie is geactiveerd:

   ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Algemeen ▸ optie ‘Herstel vensters na stoppen en opnieuw openen programma’s’

 • John

  5 september 2011 om 23:48

  Na het installeren van dit programma m’n Mac gevoel weer terug.

 • vin

  17 september 2011 om 18:15

  app werkt helemaal niet.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!