23 maart 2010

Safari afsluiten zonder bevestiging

safari-png

Wanneer je in Safari meerdere tabbladen heb geopend en de applicatie wilt afsluiten krijg je de vraag of je dit wel zeker weet. Op zich is het natuurlijk prima dat de applicatie de waarschuwing "Weet u zeker dat u dit venster wilt sluiten?" geeft en bevestiging vraagt.

Als je Safari bewust wilt afsluiten dan is deze waarschuwing natuurlijk niet noodzakelijk en kan je er voor kiezen om de waarschuwing in zijn geheel uit te schakelen. Het nadeel daarvan is dat je waarschijnlijk in de toekomst Safari gaat afsluiten terwijl er nog andere pagina's open staan die niet afgesloten moesten worden.

Gelukkig bestaat er een tussen oplossing. Je kan de "Weet u het zeker..." waarschuwing vermijden door Safari af te sluiten (rode bolletje) met de Option\Alt ⌥ toets ingedrukt.

Mocht je per ongeluk als nog Safari afsluiten met open vensters, dan kan je met de opties in het Safari menu "Geschiedenis" als nog de afgesloten webpagina's opnieuw openen.

safari-afsluitenReacties


 • oli4

  23 maart 2010 om 23:18

  Is er ook iets om de “Weet u het zeker…” waarschuwing wanneer je een tekst hebt ingetypt standaard uit te zetten?

 • Theo

  8 augustus 2010 om 16:16

  Lijkt mij ook handig om te weten hoe je deze bijna “irritante” waarschuwing kan uitschakelen. Ik open namelijk niet meer dan 1 tabblad in 1 venster.

 • Chris

  11 december 2011 om 0:46

  Ik wil de waarschuwing weer terug want ik sluit te vaak af terwijl er meerdere tabbladen openstaan, maar kan niet vinden waar ik het weer aan kan zetten! Iemand een idee?

 • Ab

  16 maart 2012 om 15:49

  Hier ben ik ook naar op zoek, al een paar keer gehad dacht ik de verkeerde knop aantikte en al mijn vensters sloten.
  Weet iemand hoe je die melding weer terug aan kan zetten?

 • Hans

  25 juli 2014 om 12:30

  Ik vraag me ook af hoe ik die melding weer kan inschakelen.

 • Hans

  25 juli 2014 om 12:31

  Bij voorkeuren in Safari onder tabs vind ik de optie om de melding weer in te schakelen niet terug.

Een reactie toevoegen: