6 juni 2012

10.7Safari: De oorspronkelijke download locatie van een bestand bekijken

Wanneer je in het verleden een bestand hebt gedownload van het internet dan is het mogelijk om de url waarvan deze afkomstig is te herleiden. Iets wat erg handig kan zijn als je het bestand opnieuw wilt downloaden of je de url wilt doorgeven.

Er zijn twee manieren om de oorspronkelijke url van download te bekijken. Wanneer het bestand recentelijk is gedownload open je het downloadvenster in Safari (option⌥ + cmd⌘ + L) of je klikt op de download knop rechts van de adresbalk.

Klik met de secundaire muisknop op het bestand dat is gedownload en selecteer de optie: 'Kopieer adres'. De download locatie is nu op het OS X klembord geplaatst en kan met behulp van cmd⌘ + V geplakt worden.

Een andere manier is het bestand dat is gedownload te selecteren in Finder en de toetscombinatie cmd⌘ + I te gebruiken. Het infovenster wordt nu geopend, open in dit venster de sectie "Meer info' om de oorsprong van het bestand weer te geven.

In sommige gevallen zul je twee url's zien, de eerste is de directe link naar het bestand. De tweede url is de webpagina waarop de directe (eerste) link aanwezig was.

De bovenstaande procedure werkt ook met bestanden die niet met Safari zijn gedownload, bijvoorbeeld iChat of de Berichten applicatie.

Brian, bedankt voor de tip!Reacties


  • Sypie

    6 juni 2012 om 11:13

    En weer een tip die ten onrechte het “Lion” embleem krijgt. Beide tips werken namelijk exact zo in Snow Leopard.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!