24 september 2016

macOS SierramacOS: Siri resultaten vastzetten in het berichtencentrum

macOS Siri logo

Vanaf macOS Sierra kunnen we eindelijk Siri gebruiken op de Mac. Of je deze spraakassistent vaak gaat gebruiken is nog maar de vraag. Veel macOS gebruikers zien het niet zitten om tegen hun Mac te praten.

Toch beschikt Siri voor macOS over enkele unieke opties die we bijvoorbeeld in iOS niet kunnen gebruiken. Zo kun je op de Mac Siri resultaten vastzetten (pinnen) in het Berichtencentrum. Hierdoor heb je altijd snel deze resultaten bij de hand.

Siri resultaten vastzetten in Berichtencentrum

Siri kun je activeren door in de menubalk te klikken op de Siri logo of de bijhorende app te openen in via Dock, Launchpad of in de Finder map 'Programma's'.

• Spreek je Siri commando of vraag uit
• De assistent gaat aan de slag
• De resultaten worden getoond
• Klik rechtsboven de gevonden resultaten op de plus-knop

siri resultaten vastzetten in macOS Sierra

Direct worden de Siri resultaten toegevoegd aan het 'Vandaag' tabblad in het Berichtencentrum. Zijn dit update-gevoelige resultaten dan worden deze steeds wanneer je het berichtencentrum opent geüpdatet. Uiteraard kun je meerdere resultaten pinnen.

Siri resultaten verwijderen uit Berichtencentrum

Open het berichtencentrum door te klikken op de drie horizontale strepen rechtsboven in de menubalk. Open het tabblad 'Vandaag', plaats je muis op de resultaten. Er verschijnt rechtsboven in het venster een kruisje. Klik op dit kruisje om de resultaten te verwijderen.

Heb je Siri nog niet geactiveerd op je Mac? Klik dan hier om meer te weten te komen over deze nieuwe functie zoals instellen, beheren en gebruiken.

Lees ook: Het universeel klembord gebruiken tussen iOS en macOS


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: