10 augustus 2011

Meerdere startpagina’s openen in Safari

Bij het openen van Safari wordt automatisch de ingestelde startpagina weergeven. Deze is eenvoudig in te stellen via Safari ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen ▸ optie: Startpagina. Bij deze optie is het niet mogelijk om meerdere startpagina’s op te geven.

Wanneer je bij het opstarten van Safari meerdere startpagina’s wilt openen dan is dat mogelijk met behulp van de onderstaande stappen.

1. Ga naar de menuoptie: Bladwijzers ▸ [Voeg bladwijzermap toe]... om een nieuwe bladwijzermap aan te maken. Geef deze map een naam bijvoorbeeld: “Mijn startpagina’s”.

2. Keer terug naar het standaard Safari browser venster met behulp van de menuoptie: Bladwijzers ▸ [Verberg alle bladwijzers...]

3. Open nu alle webpagina’s die je als startpagina’s wilt gebruiken in separate tabbladen.

4. Ga naar Bladwijzers ▸ [Voeg bladwijzer toe voor deze XX tabbladen] en geef deze de naam: “Start” selecteer als locatie de de map die je hebt aangemaakt in stap 1 (“Mijn startpagina’s”).

5. Ga nu naar Safari ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen en selecteer bij Open nieuwe vensters met de optie: Kies tabbladenmap... Er verschijnt nu een venster waarin je de map “Mijn startpagina’s” kunt selecteren, bevestig je keuze met de “Kies” knop.

Je hebt Safari nu ingesteld met meerdere startpagina's. Je kunt de werking testen door Safari te herstarten of door middel van cmd⌘+N (nieuw Safari venster openen).Reacties


  • Julian

    12 augustus 2011 om 23:53

    Chil!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!