30 juni 2011

Schaduw verwijderen bij het maken van Screenshots

Standaard wordt er een soort van schaduwrand gemaakt bij het maken van een screenshot. Tenminste, dit gebeurt als je gebruik maakt van de sneltoets [cmd⌘ + Shift⇧ + 4] en daarna op de spatiebalk drukt. Dan krijg je een mooi schaduweffect bij je screenshot. Dit ziet er natuurlijk heel mooi uit, maar het maakt de foto een stuk groter dan dat hij hoeft te zijn. Nou is er een mogelijkheid (met behulp van de terminal) om dit schaduweffect "uit te zetten".

Om dit alles te realiseren, beginnen we met het starten van de terminal. De terminal kun je vinden tussen je hulpprogramma's. We moeten 2 commando's invoeren, daarna is het eigenlijk al klaar. Het gaat om de volgende twee commando's:

 defaults write com.apple.screencapture disable-shadow -bool true
 killall SystemUIServer

Als het goed is zie je, na het invoeren van de commando's, het volgende;

De bovenstaande screenshot is gemaakt nadat ik deze terminal commando's heb ingevoerd. Zoals je ziet heeft deze screenshot geen schaduwrand meer. Probeer het maar eens! Mocht het allemaal tegenvallen dan kun je het terugdraaien met behulp van deze commando's:

 defaults write com.apple.screencapture disable-shadow -bool false
 killall SystemUIServer


Reacties


  • Joost

    23 december 2013 om 12:13

    Bij mij had ik de schaduw erom heen staan en is deze nu ineens (zonder een commando gegeven te hebben) verdwenen. En ik wil deze weer terug!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!