4 november 2015

El CapitanSchijfbevoegdheden worden automatisch hersteld in OS X El Capitan

Logo van OS X El Capitan tips

De schijfbevoegdheden konden in de voorgaande versies van OS X worden gecontroleerd en eventueel worden hersteld. Misschien ben je in OS X 10.11 El Capitan al opzoek geweest naar de optie voor het herstellen van schijfbevoegdheden in 'Schijfhulpprogramma'.

Vanaf OS X El Capitan heeft Apple besloten deze functie niet meer te activeren in OS X, dit heeft vooral te maken met het nieuwe 'System Integrity Protection' die het niet meer mogelijk maakt systeembestanden aan te passen of te wijzigen.

Uiteraard laat Apple je niet zomaar aan je lot over, daarom is er nu een ingebouwd proces die om de zoveel tijd je schijfbevoegdheden controleert en automatisch herstelt.

Schijfhulpprogramma in El Capitan

Mocht je willen controleren of je harde schijf problemen heeft dan kun je wel nog een schijf-EHBO uitvoeren. Open schijfhulpprogramma en klik in de kolom op je harde schijf (systeempartitie), klik vervolgens bovenin in de knoppenbalk op ‘Schijf-EHBO’.

Om de resultaten te kunnen bekijken dien je op 'Details' te klikken in het pop-up venster. De resultaten die hierin komen te staan zijn verschillend en vragen een eigen procedure om deze eventueel op te lossen.

Lees ook: Wat is System Integrity Protection en hoe schakel je dit uit?Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!