11 januari 2014

Siri: Beheer de uitspraken van namen

siri icon retinaHelaas gebruiken heel veel Nederlanders en Belgen de geïntegreerde Siri-functie in iOS niet, dit is ook niet kwalijk te nemen want na bijna 3 jaar spreek Siri nog steeds geen Nederlands. Toch is Siri ontzettend handig en kent deze toch een select groepje enthousiaste gebruikers.

Siri kan worden geactiveerd door de thuisknop ingedrukt te houden en de instelling te activeren via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Siri. Wanneer Siri je persoonlijk aanspreekt kan het voorkomen dat hij of zij je naam niet correct uitspreekt. Dit is uiteraard niet leuk, daarom kan je Siri een naam correct laten uitspreken. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Activeer Siri door de thuisknop ingedrukt te houden
• Spreek onderstaande commando uit
• 'That’s not how you pronounce (naam)’

siriuitspraak

Vervolgens moet je zelf je naam uitspreken en gaat Siri je een aantal uitspraken van je naam voorleggen. Deze kun je dan beluisteren door op de playtoets te tappen, wanneer je een keuze heb gemaakt dien je op ‘select’ te tappen om te bevestigen. Vanaf nu zal Siri deze uitspraak hanteren. Deze stappen kun je niet alleen voor je eigen naam uitvoeren, maar ook voor andere personen.

Meer over Siri kun je hier terugvinden.Reacties


 • Mathijs

  11 januari 2014 om 10:58

  Helaas, mijn naam wordt echt niet herkent en na velen, velen pogingen staak ik.
  Mijn achternaam wordt wel redelijk uitgesproken maar wordt dan altijd gegeven als optie voor de gehele familie.

  Ben bang dat we nog even moeten wachten op een kaas uitvoering van Siri maar dan….

 • puccini

  12 januari 2014 om 9:51

  Nou de “kaas uitvoering” van Siri zal er m.i. niet komen, want dan had die/ze er al lang moeten zijn, hoelang bestaat siri al niet ?

 • Cloverfield

  12 januari 2014 om 11:56

  Dit lukt helaas bij mij ook niet altijd, en ik loop dan ook wel eens ergens waarbij ik een hollandse naam fonetisch op z’n engels uitkraam: ik hoop maar dat alleen siri mij hoort.

  Siri was een keyfeature van de iPhone 4S… ondertussen is de 5S al onder ons en zijn er bar weinig features aan toegevoegd. Google is een stuk verder met spraak (maar ook met maps overigens). Apple zit volgens mij nog een beetje in hun arrogante rol en vind het allemaal niet nodig omdat de iDevices als zoete broodjes over de toonbank gaan.
  Ik vind het een grove belediging dat Siri niet al in meer talen aanwezig is.

 • mr-alarmsystemen.nl

  12 januari 2014 om 22:44

  Hopelijk gaat het ooit eens goed werken :)

 • Laurens

  13 januari 2014 om 9:23

  Tja Siri…Soms rete handig…soms dood irritant.
  Bedankt voor de tip, maakt het gebruik van Siri weer net iets leuker.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!