27 juli 2010

Snel een pdf toevoegen aan iBooks (iPhone & iPad)

Wanneer je een pdf bestand aan de iBooks applicatie op je iPhone of iPad wilt toevoegen dan kun je hiervoor gebruik maken van iTunes. Het nadeel hiervan is dat je het device dient te synchroniseren voordat het bestand ook daadwerkelijk in iBooks verschijnt.

Er is echter een snellere manier waarbij je niet heeft te synchroniseren met iTunes. Voeg het gewenste pdf bestand toe aan een email en mail deze naar het email account dat actief is op je iPhone of iPad.

Open in de mail app het pdf bestand. Op het moment dat het pdf bestand wordt vertoond op het scherm verschijnt er rechtsboven in de hoek de optie "Openen met". Door op de knop te tappen wordt het pdf bestand automatisch aan de iBooks Applicatie toegevoegd.

Wanneer er meerdere apps zijn geïnstalleerd die pdf bestanden kunnen verwerken dan krijg je de keuze om de gewenste app te kiezen in dit geval dus 'iBooks'.

Vanaf dat moment is het pdf bestand toegevoegd aan je bibliotheek en kan je het document lezen vanuit de iBooks app met alle extra functies. Wanneer je op een later tijdstip synchroniseert met iTunes dan wordt het pdf bestand overgezet naar je Mac.

Deze manier is de meest eenvoudigste manier om snel een pdf bestand toe te voegen aan iBooks. De methode werkt met zowel de iPhone als iPad versie van iBooks. Helaas werkt dit (nog) niet met ePub bestanden.Reacties


 • Ultem

  27 juli 2010 om 8:43

  Handige tip! Zat ik net op te wachten!!

 • Ruud

  27 juli 2010 om 9:57

  Werkt ook als je een pdf opent via iDisk, ook dan kun je het aan iBook toevoegen. iDisk kun je als onderdeel van .me 60 dagen gratis testen.

 • wibo53

  27 juli 2010 om 10:07

  Heel handig! Bedankt

 • iDept

  27 juli 2010 om 10:28

  Voor mij is de handigste manier om pdf’s naar iBooks te synchroniseren via de Dropbox app. Een mapje op je pc waarin je pdf’s of andere bestanden dropt -> dropbox openen op iPad of iPhone en kiezen om het bestand naar iBooks over te zetten.

 • Hiker

  31 juli 2010 om 11:29

  Heel erg handig!

  Voor Word-documenten werkt dit (nog) niet, maar daat heb ik een oplossing voor gevonden. In het MS Office-pakket kun je in Word een document openen en vervolgens wegschrijven als .pdf-bestand. En voila, dan kan ie wel in iBooks ;-)

 • Stef

  1 augustus 2010 om 16:26

  Klopt het dat je geen markeringen kunt aanbrengen op pdf’s in iBooks?

 • Ben

  6 september 2010 om 12:45

  Helaas opent de PDF zich in safari op mijn iPad en niet in iBooks.
  Ook krijg ik rechtsboven geen optie “openen met”

  iemand een tip?

 • Kim

  20 december 2010 om 19:45

  Goede tip! Ik was zo aan het klungelen om een PDF op m’n Ipad te krijgen!
  THANX!!!!

 • Ton Nolles

  20 februari 2011 om 15:22

  Heel handig. was ook aan het klungelen totdat ik deze tip, samen met die van iDept tegen kwam. bedankt!

 • pj

  11 april 2011 om 15:17

  ik krijg ‘openen met’ niet, heeft iemand een tip?
  alvast bedankt

 • cees korte

  11 mei 2011 om 19:19

  hoe kan ik toch mijn bieb boeken op de ipad krijgen help

 • Carla

  16 mei 2011 om 16:16

  Wat is er aan de hand als je de melding boekstructuur niet OK als je een pdf wilt lezen in ibooks?

 • John

  13 juli 2011 om 18:51

  Beste, wilde een pdf via mijn mail naar mijn ipad versturen. Het versturen ging goed!!! maar heel gek komen de mails niet aan??? Dus wel verzonden!!
  Iemand een idee wat dat zou kunnen zijn??

  Hoor graag u reactie

 • hanzana

  13 maart 2012 om 9:33

  Voor ePub gebruik je cloudreader

 • Sonja

  23 september 2013 om 13:26

  Bedankt! Via Itunes lukte het niet, maar nu kan ik toch mijn boek gaan lezen!

 • Sebastian

  4 oktober 2013 om 20:50

  Je zelf toevoegen aan je contactpersonen en jezelf een imessage sturen werkt voor mij ook prima.

 • Sebastian

  4 oktober 2013 om 20:52

  Beste Sonja, voor wat het nog waard is, heb je bij je iTunes bij het kopje boeken ook ipv boeken rechts er naast PFD aan geklikt. ( bij mij dacht ik ook dat t niet lukte tot ik hem daar aan trof, logischerwijs )

 • Ipaddder

  21 april 2014 om 17:24

  Het probleem dat je het niet kunt opslaan vanuit je mail komt omdat je de mail opent via een app.

  Bijvoorbeeld je moet het niet via Gmail app openen maar via de gmail site, dus eerste naar safari/chrome en via daar lukt het mij wel.

 • Rene

  7 juni 2016 om 17:36

  Ik ken deze methode wel. Maar waar ik niks van snap is dat – als het pdf-bestand eenmaal in ibooks staat, je de naam niet kunt wijzigen. Het komt als “naamloos” bestand te staan. Je kunt de naam wel tijdelijk wijzign. Maar zodra de ibooks afsluit en weer opent staat er weer”naamloos”. Weet iemand hoe dit zit?

 • Rene

  9 juni 2016 om 14:14

  Dit is nou juist wat ik al die tijd probeer uit te leggen. Waar jij naar verwijst, daar heb ik ook al eerder mijn probleem neergelegd. Ik kan de titel inderdaad wijzigen, maar dat is dan alleen tijdelijk. Zodra ik iBooks afsluit (dus wegveeg) en de app daarna weer open, is de titel verdwenen en staat er weer gewoon “naamloos”. Mijn probleem is dus niet opgelost.

 • Rene

  12 juni 2016 om 13:09

  Zie mijn vorige berichtjes. Het gekke is ook, dat ik eerder talloze foto’s (bijv. van recepten) als pdf- bestand in iBooks heb opgeslagen en die ik een titel heb meegegeven, die wél zijn blijven staan. Ra ra hoe kan dat?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!