27 juli 2010

NieuwsApple lanceert nieuwe producten

Apple heeft vandaag een aantal producten een hardware update gegeven en heeft tevens een aantal nieuwe producten gelanceerd. Het gaat hierbij om een nieuwe Mac Pro, een nieuw 27" Cinema Display, verbeterde iMacs, een Magic Trackpad en last but not least een batterijoplader. De batterijoplader is eigenlijk het enige product wat niemand aan had zien komen.

De Apple batterijlader kost 29 euro en kan alle AA batterijen opladen, waarvan er ook 6 worden meegeleverd. Het unique selling point van deze lader is het verbruik, volgens Apple is hij namelijk, zodra de batterijen volledig geladen zijn vele malen zuiniger dan zijn concurrenten.

27" LED Cinema Display

Sinds de komst van de 27" iMac was het slechts een kwestie van wachten op een 27" Cinema Display. Deze nieuwe Cinema Display heeft een resolutie van 2560 x 1440 (16:9) en heeft een kijkhoek van 178 graden en is voorzien van een ingebouwde microfoon, iSight, en luidsprekers. Verder beschikt hij over een USB 2.0 Hub met 3 poorten en een mini-displaypoort. Het scherm maakt gebruik van een vernieuwde lichtsensor die er voor zorgt dat het scherm altijd een zo optimaal mogelijke weergave heeft.

Nieuwe iMacs

De resolutie en het uiterlijk van de iMacs is het zelfde gebleven, echter heeft de binnenkant een enorme boost gekregen. Zo zijn alle iMacs vanaf nu minimaal voorzien van een 3,06 GHz Intel Core i3 processor, 4GB werkgeheugen en 500GB opslag. De 21.5" iMacs hebben een betere videokaart gekregen, het instapmodel een ATI Radeon HD 4670 256 mb en de wat duurdere variant de ATI Radeon HD 5670 met 512 mb.

Bij de 27" is het vanaf nu mogelijk om een SSD in te laten bouwen (een secundaire harde schijf). De goedkoopste 27" heeft vanaf nu een 3,20 GHz Intel Core i3 processor de duurste variant een 2,8 GHz Quad-Core Intel Core i5 processor die voor 180 euro vervangen kan worden voor een 2,93 GHz Quad-Core Intel Core i7 processor.

De sleuf voor SD-kaarten ondersteunt vanaf nu de SDXC-technologie waardoor de nieuwere geheugenkaarten nu ook probleemloos gebruikt kunnen worden.

Nieuwe Mac Pro: de krachtigste Mac ooit!

Als we Apple mogen geloven is de nieuwe Mac Pro tot 50% sneller dan zijn voorganger. De Mac Pro is vanaf nu tot maximaal 12 verwerkingscores uit te bereiden en is vanaf nu standaard voorzien van een ATI Radeon HD 5770 grafische kaart met 1GB geheugen het is mogelijk om deze te laten vervangen door de ATI Radeon HD 5870 met 1GB geheugen.

Standaard beschikt de Mac Pro over 3GB intern geheugen, dit is vanaf nu uit te bereiden tot maarliefst 16GB. Ook wordt het vanaf nu mogelijk om gebruik te maken van 512GB SSD schijven. Het is moeilijk te ontkennen dat dit de snelste en krachtigste Mac ooit is.

Magic Trackpad

Enige tijd geleden werd er al het een en ander bekend over de Magic Trackpad, vandaag is hij dan ook echt gelanceerd. De Magic Trackpad is te vergelijken met het trackpad van de Macbook Pro, hij is alleen een stuk groter. Het design sluit naadloos aan op dat van het Apple toetsenbord en net als het toetsenbord maakt hij gebruik van een Bluetooth verbinding.

Onder het motto "Why should notebooks have all the fun?" hoopt Apple zijn gebruikers te overtuigen dat een trackpad met ondersteuning voor Multi-touch gestures de computer ervaring nog completer kan maken. De Magic Trackpad is zowel met als zonder een Magic Mouse te gebruiken.

iPad vanaf nu online te kopen

Na een lijst met grote veranderingen in de Apple online Store is er als laatste nog een kleine vernieuwing: de iPad is vanaf nu online te bestellen.Reacties


 • Martin

  27 juli 2010 om 20:01

  Op zo’n trackpad zat ik al een tijdje te wachten; wist niet dat ’t al in de maak was :-)

 • Mark

  27 juli 2010 om 21:15

  “Bij de 27″ is het vanaf nu mogelijk om een SSD in te laten bouwen (een secundaire harde schijf).”

  WAT??! Het gaat hier toch echt om een Solid state drive http://nl.wikipedia.org/wiki/Solid_state_drive

 • Pepijn

  27 juli 2010 om 21:25

  Mark, een SSD is ook een harde schijf, alleen een hele snelle. Ik begrijp dat het wat verwarrend kan zijn maar een SSD is het makkelijkst uit te leggen als een snelle harde schijf.

 • quinten

  27 juli 2010 om 21:51

  die spullen zullen samen met de iphone 4 en ipad naar belgië en nederland verscheept zijn zeker?

 • John

  28 juli 2010 om 11:53

  Die Magic Trackpad vind ik echt geniaal. Heb hem vandaag besteld. Dit gaat de muis vervangen voor mijn imac 21,5 inch.

 • Mark

  28 juli 2010 om 16:43

  @Pepijn, dat weet ik. Ik heb het even nagezocht maar een ssd is optioneel en kan zowel als primaire of secundaire harde schijf worden gebruikt. Kortom hier kunnen dus 2 schijven in!

 • GuntherS

  28 juli 2010 om 18:45

  “De Magic Trackpad is te vergelijken met het trackpad van de Mac Pro, hij is alleen een stuk groter.”

  Trackpad van een Mac Pro? Moet dat niet MacBook zijn? :-)

  Wel hele leuke producten die ze lanceren. Alleen eens nieuwsgierig wat die 27″ LED Cinema Display gaat kosten..

 • iSite

  29 juli 2010 om 11:56

  @ GunterS :

  Ik heb ergens gelezen dat de Cinema Display 27″ 999 euro gaat kosten.

 • sil

  6 augustus 2010 om 13:12

  ik ben sinds dinsdag troste bezitter van deze nieuwe mac 21,5 inch met 3,06 ghz core i3:D

 • Tiny

  29 november 2010 om 20:37

  Ik ben al jaren een Mac fan en in het bezit van een Imac 24 inch met draadloos toetsenbord en een draadloze muis (de nieuwste). Over het batterij verbruik van de muis en toetsenbord ben ik niet te spreken!
  Binnen enkele weken soms een paar maanden zijn de batterijen leeg. Ik heb dure batterijen afgewisseld met goedkopere maar het maakt totaal niet uit.

  Jaren geleden had ik een windows pc, ook met draadloze muis en toetsenbord, de batterijen gingen minimaal een jaar mee. Daar kan Apple een voorbeeld aannemen…… Apple heeft nu wel zelf een oplader op de markt gebracht die veel beter moet zijn (zegt men), maar kost wel weer 29 euro! En wie zegt mij of het ook daadwerkelijk zo is?! Ik vind dit niet kunnen of ben ik de enige die hier problemen mee heeft?

 • Pepijn Koning

  29 november 2010 om 22:22

  De batterijen gaan relatief lang mee voor touch gebaseerde draadloze producten, eens in de drie maanden even de batterijen opladen is toch niet zon probleem?!

  Maakt trouwens niet uit wat voor een lader je gebruikt, die doen uiteindelijk toch allemaal hetzelfde: batterijen opladen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!