31 maart 2017

tvOS 10tvOS 10.2: Trucje om snel te scrollen door lijsten op een Apple TV

Apple TV 4e generatie

Wanneer je op de Apple TV 4 muziek, foto's of overige lange lijsten met content bekijkt heb je vast al gemerkt dat je veelvuldig moet scrollen. Eindeloos moet je dan vegen over het touchpad van de Siri remote (afstandsbediening). Vanaf tvOS 10.2 is dit verleden tijd en kun je met een trucje snel navigeren door lijsten.

Om deze optie te kunnen gebruiken moet je Apple TV 4 voorzien zijn van tvOS 10.2 of nieuwer. Dit doe je via Instellingen ▸ Systeem ▸ Software-updates ▸ Werk software bij.

Snel navigeren door lijsten op de Apple TV

Open een app met lange lijsten zoals muziek of foto's. Veeg nu aan de rechterkant van het touchpad op de Siri remote omlaag. Bij deze optie geldt de regel: hoe sneller je veegt, hoe sneller je scrolt.

Snel scrollen navigeren door lijsten op Apple TV

Het is belangrijk dat je helemaal rechts veegt op het touchpad, door in het midden of links te vegen scrol je op de normale manier. In de meeste weergaven wordt er een andere scrolbalk met bolletjes weergegeven tijdens het versneld scrollen, hierdoor weet je snel waar je precies bent in de app.

Wanneer je de Apple TV Remote applicatie gebruikt kun je op bovenstaande manier ook versneld scrollen. Veeg aan de rechterkant van het scherm omhoog of omlaag om sneller te scrollen door lijsten.

Apple TV Remote
Apple TV RemoteCategorie: Entertainment
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
iPad & iPhone  4+  12 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Zoekopdrachten, wachtwoorden en overige tekst dicteren op een Apple TV


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: