17 februari 2017

tvOS 10tvOS 10: Zoekopdrachten, wachtwoorden en overige tekst dicteren op een Apple TV

Apple TV afstandsbediening icoon

Vanaf tvOS 10 kunnen we niet alleen Siri in het Nederlands gebruiken, ook kunnen we dicteren op de Apple TV. Met behulp van de functie is het mogelijk om zoekopdrachten, wachtwoorden, gebruikersnamen en overige tekst te dicteren.

De Apple TV is een prachtig apparaat, alleen het selecteren van de letters en het 'typen' met behulp van de afstandsbediening is lastig. Gelukkig kun je jouw iPhone gebruiken om tekst eenvoudig te typen (meer info). Ook kun je vanaf nu eenvoudig tekst toevoegen met behulp van de afstandsbediening en spraak. Let wel, op dit moment is deze functie alleen beschikbaar in Nederland, Vlaams wordt nog niet ondersteund.

Dicteren inschakelen op een Apple TV

Dicteren kun je activeren vanaf tvOS 10 op een Apple TV 4 of nieuwer. Let wel, niet alle talen worden momenteel ondersteund.
• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Scrol naar beneden
• Selecteer 'Dicteren'
• Druk op het touchpad om dit in te schakelen (aan)

Tekst dicteren inschakelen Apple TV

Wachtwoorden, zoekopdrachten en overige teksten dicteren

In alle tekstvelden zal je nu merken dat er een microfoon-icoon verschijnt in het veld. Dit kan zijn bij het zoeken via de zoekfunctie, in de App Store, maar ook bij het invullen van gebruikersnamen en wachtwoorden. Druk de microfoon-knop op de afstandsbediening in spreek de tekst of zoekopdrachtuit.

zoekopdrachten dicteren in tvOS

Wil je een wachtwoord of gebruikersnaam toevoegen? Spreek deze dan letter voor letter, teken voor teken uit. Dan worden er nauwelijks fouten gemaakt en kun je deze gedetailleerd toevoegen.

Lees ook: Apple TV Remote app met Touchpad installeren en gebruiken

Ontdek alles over tvOS 10 en de nieuwe Apple TV
Klik hier voor een overzicht van alle tvOS tips.Reacties


 • Cloverfield

  17 februari 2017 om 14:13

  Ho-pe-loos, dat Siri. Laat verstond hij ‘fuck’ toen ik ‘volgend (nummer)’ zei. Moest ik ook nog op m’n woorden letten van d’r.
  Laat staan dat je woorden kunt laten herkennen. Sowieso zijn films, muziek en filmpjes op YouTube Engels en tweetalig… Dat komt wellicht als nieuwe feature in 2026. Jammer.

 • Berend

  17 februari 2017 om 18:25

  @cloverfield, Mocht je een beugel in je mond dragen, haal deze er dan eerst uit voordat je tegen Siri praat… spraakinterpretatie is altijd lastig, maar Siri functioneert heel redelijk.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!