15 maart 2013

Snel switchen tussen verschillende iTunes accounts

iTunes-Account-Switcher-300x300Wanneer je meerdere iTunes Store accounts bezit, kan het soms lastig zijn als je snel wilt wisselen tussen accounts. iTunes Account Switcher vereenvoudigd de manier van wisselen tussen accounts. Voer eenmalig de accountgegevens in, waarna je met slechts een paar klikken in de menubalk tussen de verschillende accounts kunt switchen.

iTunes Account Switcher opent automatisch iTunes, logt eventueel uit en logt dan in met het gewenste account. Handig wanneer je in het bezit bent van meerder accounts in meerdere landen. iTunes Account Switcher is geen nieuwe applicatie, echter is deze volledige herschreven met de komst van iTunes 11. Bovendien kan hij nu ook gebruikt worden in de Mac App Store.

iTunes Account Switcher kun je hier gratis downloaden, vervolgens sleep je het 'Store Account Switcher.app' naar de map 'Programma's' en dubbelklik er vervolgens op. Zodra Store Account Switcher gestart is, verschijnt er in de menubalk een klein nieuw icoontje. Klik hierop om het menu te openen.

Via het 'iTunes Store' en 'Mac App Store' menu kun je gemakkelijk wisselen van iTunes account. Om een account toe te voegen dien je te navigeren naar de menuoptie 'iTunes Store' en vervolgens de optie 'Wijzig accounts...' te selecteren.

iTunes account switcher

Met behulp van de plustoets kun je accounts toevoegen, bovendien kun je de optie 'Synchroniseer met Mac App Store' activeren om ook het account toe te voegen aan de Mac App Store optie. Je kan snel switchen naar een andere account door in de menubalk een gewenste applicatie te selecteren en vervolgens een account.

iTunes Account Switcher kun je hier gratis downloaden.

Meer freeware applicaties kun je hier terugvinden.


Reacties


 • Johan

  15 maart 2013 om 12:20

  Werkt dit ook in Windows?

 • Thomaz

  15 maart 2013 om 12:47

  Dit had ik eerder moeten weten.

 • Lars

  15 maart 2013 om 13:17

  Noem me misschien wantrouwig, maar hiermee versuur je wel je account informatie heen en weer. Het is vrij makkelijk om dat tussen beide te springen en die info te onderscheppen.
  En dit is op zich een mooie app. Wat is de reden dat de ontwikkelaar dit niet gewoon via het standaard kanaal van Apple aanbied, de App Store? Ik denk dat meer mensen dit handig zouden vinden, hij zou er €0,79,- o.i.d. voor kunnen vragen en er misschien nog wat leuks aan kunnen over houden ook.

  Dus hoe handig ik dit ook vindt, zo lang dit niet officieel goedgekeurd is door Apple laat ik dit lekker aan mij voorbij gaan.

 • mausy5043

  15 maart 2013 om 17:30

  De laatste keer dat ik van account wisselde werd mijn iTunes Match account voor 3 maanden geblokkeerd. Deze App voorkomt at vast niet.

 • Patrick

  15 maart 2013 om 17:41

  Er is geen versie voor de IPad?

 • Patrick

  15 maart 2013 om 17:44

  ps. werkt perfect op de Imac.

 • Henk

  16 maart 2013 om 10:08

  Geweldige app, simpel , snel doeltreffend, klasse.
  Maar we blijven wachten op de witte rook van Apple om accounts samen te kunnen voegen.
  Dat is uiteindelijk toch beter.

 • Ben Grätz

  17 maart 2013 om 11:16

  Ik zou veel liever zon knop willen waarmee je kunt switchen tussen verschillende iTunes bibliotheken

 • Jef

  20 maart 2013 om 13:29

  Hoe kun je versie 1.4 (itunes account switcher) verwijderen?

Een reactie toevoegen: