5 februari 2017

Sonos speakers koppelen met behulp van de iOS app

Sonos Play 1

Muziekliefhebbers willen natuurlijk goede muziek door het huis laten klinken. De speakers van Sonos zijn dan zeker een aanrader, deze zijn krachtig en zorgen voor een zeer goede luisterbeleving. Ze spelen je eigen muziekbibliotheek af, maar ook heb je toegang tot duizenden radiozenders. Daarnaast kun je o.a. Apple Music en Spotify koppelen.

Wanneer je één of meerdere Sonos speakers aanschaft kun je deze koppelen aan je wifi netwerk met behulp van de Sonos applicatie. Deze applicatie is beschikbaar voor iOS, maar ook voor Android, Mac en Windows. Met de applicatie kun je niet alleen de speakers koppelen aan je thuisnetwerk, ook kun je de speakers bedienen en meer.

Sonos speakers voor het eerst koppelen aan je thuisnetwerk

• Plaats de speaker op de gewenste locatie
• Koppel de speaker aan op het netstroom
• Download de Sonos applicatie
• Zorg ervoor dat je verbonden bent met je thuisnetwerk
• Start de applicatie op
• Kies voor ‘Nieuw Sonos-systeem installeren'
• Volg de stappen op het scherm

Sonos speakers koppelen aan je thuisnetwerk

Het geluid afstemmen met TruePlay Tuning

Sonos weet als geen ander dat elke kamer anders klinkt. Met Trueplay heb je overal een geweldige geluid omdat deze precies wordt afgestemd op de kamer. Met de optie meet je de grootte van de kamer, maar ook wordt er rekening gehouden met de plaatsing van de speaker, inrichting en meubels. Tijdens de tunining moet je de smartphone draaien zodat de microfoon vrij is. De speaker zal een geluid produceren en jij moet dan in stilte langzaam met een gestrekte arm door de kamer lopen. Ondertussen beweeg je de smartphone omhoog en omlaag om de kamer ‘te scannen'. Zodra het proces is voltooid is de speaker perfect afgestemd op de kamer.

Sonos Trueplay tuning

Extra speaker toevoegen, eventueel als stereopaar

• Open de Sonos applicatie
• Tik op de drie horizontale strepen
• Kies in het menu voor ‘Instellingen'
• Tik op ‘Speler of SUB toevoegen'
• Volg de stappen op het scherm

Tijdens het installatie proces heb je de mogelijkheid om de extra speaker toe te voegen aan een kamer of te koppelen aan een andere speaker. Wanneer je bijvoorbeeld twee speakers dicht bij elkaar hebt staan kunnen deze dienen als stereo (links/rechts). Hierdoor wordt het bereik nog groter en intenser.

Sonos extra speakers toevoegen

Meerdere apparaten koppelen aan het Sonos-systeem

Zodra je de Sonos speakers hebt gekoppeld aan je thuis netwerk kun je meerder apparaten toevoegen aan het systeem. Het systeem is onderdeel van je thuisnetwerk, een account is dus niet nodig. Installeer één van de Sonos applicaties en start deze op. Kies voor ‘Op bestaand systeem aansluiten', de app gaat opzoek in je thuisnetwerk naar het Sonos-systeem. Zodra deze wordt gevonden wordt je apparaat toegevoegd aan het systeem en kan deze gebruikt worden.

Sonos gebruiken en koppelen aan je thuisnetwerk

Sonos is klaar om muziek af te spelen

Zodra de speakers zijn geïnstalleerd kun je muziek afspelen. Open de applicatie en tik op de drie horizontale strepen om het menu te openen. ‘Radio door TuneIn' geeft je toegang tot honderden (internet) radiostations. Via de knop ‘Muziekservice toevoegen' kun je ondermeer Apple Music en Spotify verbinden. Met behulp van ‘Op deze iPhone/apparaat' kun je alle lokale muziek streamen naar de Sonos speaker.

Heb je meerdere speakers? Tik dan bovenin op de kamer om te wisselen. Tik op ‘Groep' om meerdere speakers samen te voegen en op al deze spelers dezelfde muziek (synchroon) af te spelen. Wanneer je de app afsluit blijft de muziek afspelen, tenzij je lokale muziek gebruikt. Dan stopt dit zodra het nummer is afgelopen.

Sonos Controller
Sonos ControllerCategorie: Music, Entertainment
Ontwikkelaar: Sonos, Inc.
iPad & iPhone  4+  103 MB DOWNLOAD GRATIS

Sonos-syteem aanschaffen

Sonos beschikt over verschillende speakers, hieronder vind je een aantal winkels die het systeem verkopen. De prijzen verschillen naar gelang de huidige acties.

bol.com
Coolblue
Wehkamp
Centralpoint
Online Apple Store

Alle Sonos producten

Lees ook: Apple Music abonnement aanpassen naar individueel, gezin of studentReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: