28 april 2011

Soundhound gebruiken om muziek te vinden

Soundhound is een geweldig programma om de titel en artist van een nummer te vinden. Het gebeurt mij dagelijks dat ik een mooi nummer op de radio hoor maar niet weet hoe het nummer heet. In dat geval pak ik even mijn Soundhound er bij en laat ik het programmatje zoeken naar de titel en artiest. Na de tijd maak ik zelf altijd even een screenshotje en eens in de zoveel tijd download ik de nummers die ik heb opgeslagen.

Soundhound heeft ook de mogelijkheid om de gevonden nummers automatisch te delen via bijvoorbeeld Twitter. In mijn geval kunnen mijn followers precies bijhouden wat voor muziek ik luister. Natuurlijk zijn dit voorkeursopties. Het werkt eigenlijk heel simpel!

Om een liedje te herkennen druk je gewoon op de grote, oranje button in het midden van het scherm. Probeer zo min mogelijk ruis op de achtergrond te hebben en probeer het geluid zo hard mogelijk te hebben. Des te beter wordt het nummer herkend. Zodra het nummer is herkend zie je het tweede scherm. Hier staan de lyrics (songtekst), vanaf daar kun je hem downloaden via iTunes en natuurlijk zie je de titel en artiest.

Door op "history" te klikken kun je zien wat je in het verleden hebt bekeken via Soundhound en kun je een preview van het nummer beluisteren. De instellingen van de applicatie kun je terugvinden in je normale instellingen applicatie. Daar kun je bijvoorbeeld instellen of je de resultaten automatisch wilt delen via Twitter. Ik vind de app zelf een Must-have. De interface is simpel maar fijn en Soundhound werkt gewoon goed.

De gratis versie van Soundhound is hier te downloaden.Reacties


 • Sjeltur

  28 april 2011 om 9:05

  En soms is het nummer net afgelopen…..; dan ga je het liedje ‘zelf even zingen of neurien’……EN DAT WERKT OOK!!!
  En het leuke is; vaak heeft hij dan meerdere opties…..en dan ga je liedjes krijgen die er soms behoorlijk redelijk op lijken…..weer wat nieuwe muziek gevonden!

 • Youri

  28 april 2011 om 9:11

  @Sjeltur; Willen wij dat gezin/neurien horen? haha

 • RayOnWaX

  28 april 2011 om 9:45

  Gebruik het echt vaak, werkt super, ook het door linken naar de bio van een band is geweldig

 • Hemigrapsus

  28 april 2011 om 10:30

  Ik wil een mac programma hiervoor!

 • sameer

  28 april 2011 om 10:35

  @Hemigrapsus; je hebt ook een website die als Soundhoud kunt gebruiken. Werkt ontzettend goed en heet http://www.midomi.com

 • 100% me

  28 april 2011 om 12:04

  ik gebruik shazam, werkt ook perfect. ik ga soundhound ook maar eens uit proberen.

  P.S. er is een versie van shazam, shazam red, die bij aankoop een deel van je geld naar aids patienten opstuurd

 • Dusty

  28 april 2011 om 18:59

  Heb het sinds een week ook op mijn iPad staan en ik heb ontdekt dat het programma zelfs nummers herkend als andere mensen in dezelfde kamer er door heen praten.
  Vooral de snelheid waarmee nummers worden herkend heeft mij verbaast!
  Mooi en handig programma………

 • MaSme

  28 april 2011 om 22:27

  Afgelopen weekendje tijden stappen met een vriend een wedstrijdje Soundhound – Shazam gehouden. Shazam won dik. Sneller en hogere score. Het betrof wel oude obscure wave uit de 80’s en 90’s maar juist voor obscure dingen zijn die apps zo handig.

 • Thibault Treunen

  29 april 2011 om 0:48

  Ik heb de betaalde versie op m’n iPad en ben er super tevreden van ! Zeker beter als Shazam !

Een reactie toevoegen: