20 juli 2011

Spaces: De vertragingstijd aanpassen

Met Spaces in Mac OS X kun je meerdere 'virtuele'-bureaubladen aanmaken en hieraan applicaties en/of vensters toewijzen. Wanneer je een venster wilt verplaatsen naar een andere Spaces dan kan je dit doen door het venster naar een aangrenzende Space te slepen.

Als je bijvoorbeeld vier Spaces hebt je en de Space links boven is actief dan kan j het venster via de rechter- en onderzijde van je scherm verplaatsen naar een aangrenzende Space. Om te voorkomen dat je per ongeluk een venster verplaatst is er een vertragingstijd tijd ingebouwd door Apple. Standaard staat deze vertragingstijd ingesteld op 0.75 seconden. Met behulp van OS X Terminal is het mogelijk om deze aan te passen en zodoende het verplaatsen van de vensters iets vloeiender te maken.

De vertragingstijd kan je instellen tussen de 0.1 en 0.75 Seconden of natuurlijk nog langer maar dat zal in de meeste gevallen niet gewenst zijn. Open een OS X Terminal sessie en typ het commando om de vertraging in te stellen op één tiende van een seconde.

defaults write com.apple.dock workspaces-edge-delay -float 0.1

Om de wijziging in Spaces actief te maken dien je de OS X Dock te herstarten (Dashboard, Spaces worden aangestuurd door de OS X Dock).

killall Dock

Na het uitvoeren van de bovenstaande commando's zal je merken dat er bijna direct wordt geswitched naar de aangrenzende Spaces.

Je kan de standaard vertragingstijd weer instellen door middel van:

defaults write com.apple.dock workspaces-edge-delay -float 0.75


Reacties


 • Floris

  20 juli 2011 om 10:20

  J = je :)

  Wel lachen om te doen.

 • Laurence

  21 juli 2011 om 1:44

  Moet onderzijde niet linkerzijde zijn? Anders snap ik er niks meer van!!!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!