17 februari 2011

Spaces: Het Swoosh effect uitschakelen

Met behulp van Spaces is het mogelijk om onder Mac OS X een aantal virtuele bureaubladen aan te maken. Een hele mooie functie die je kan helpen om het bureaublad van je Mac opgeruimd te houden.

Met behulp van ctrl + cursortoetsen kan je switchen naar een aangrenzende Space. Je kunt ook een venster verplaatsen naar een andere Space door deze te slepen naar de aangrenzende zijde van het scherm. Tijdens switchen van de Spaces wordt gebruik gemaakt van het ‘Swoosh’ effect, een grafische animatie waarbij de verschillende Spaces over elkaar heen schuiven.

Vanaf Mac OS X Snow Leopard 10.6.4+ is het mogelijk om het ‘Swoosh’ effect uit te schakelen met een Terminal commando. Het voordeel hiervan is dat het switchen tussen de verschillende Spaces een stukje sneller gaat. Tijdens switchen van de Spaces wordt gebruik gemaakt van het ‘Swoosh’ effect, een grafische animatie waarbij de verschillende Spaces over elkaar heen schuiven.

Om het ‘Swoosh’ effect uit te schakelen, kopieer je het onderstaande commando in een Terminal venster en druk je op enter om het uit te voeren.

defaults write com.apple.dock workspaces-swoosh-animation-off -bool YES; killall Dock

Je kunt ‘Swoosh’ effect het weer opnieuw inschakelen met behulp van het commando:

defaults delete com.apple.dock workspaces-swoosh-animation-off; killall Dock

Wanneer je veel gebruik maakt van Spaces, dan kan het uitschakelen van het effect je weer wat tijd besparen. Persoonlijk vind ik het wel een verbetering omdat het switchen nu een stukje vloeiender gaat.Reacties


 • bwubs

  17 februari 2011 om 9:01

  Ik maak veel gebruik van spaces, en soms was t erg traag idd! maar dit zorgt er voor dat t een stuk sneller gaat! :)

 • Justin Scheggetman

  17 februari 2011 om 9:37

  Het is idd een stuk sneller, maar ik vind het wel veel minder mooi ^^

 • Robert

  17 februari 2011 om 10:04

  Ach, die halve seconde… het is natuurlijk heel persoonlijk wat je fijn én mooi vindt

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!