15 mei 2015

Spotify: Meezingen met behulp van de songteksten (OS X)

spotify afspeellijsten

Muziek luisteren is leuk, maar meezingen is nog leuker. Sinds kort ondersteunt Spotify de mogelijkheid om songtekst weer te geven tijdens het afspelen van een nummer. Op deze manier kun je luidkeels meezingen met je favoriete nummers.

Bijkomend voordeel, de songtekst wordt zo weergegeven dat het lijkt op karaoke omdat de 'te zingen' tekst gemarkeerd wordt. Hoe je de songteksten kunt weergeven lees je hieronder terug.

• Open Spotify voor Mac
• Speel een nummer af
• Klik naast de tijdsbalk op 'Songteksten'

songtekst spotify voorbeeld

Als het nummer deze optie ondersteunt kun je de songtekst bekijken. Schakel de optie 'Alle songteksten' in om de gehele songtekst weer te geven, standaard geeft ie enkel de huidige en volgende zin aan. Via 'Instellingen' kun je de grootte van de tekst aanpassen en eventueel de achtergrond uitschakelen.

Wil je meehelpen met het verbeteren van de songtekst dan kun je de optie 'Pas de songtekst' aanklikken. Vervolgens kun je de timing en tekst aanpassen indien nodig. Op deze manier of via de knop 'Voeg songtekst toe’ kun je ook songteksten toevoegen aan nummers die nog geen songtekst bevatten.

Meer over Spotify kun je hier terugvinden.Reacties


  • Wolfgang

    15 mei 2015 om 23:49

    Op je iPhone kun je dezelfde functie gebruik dmv de app Musixmatch. Dat is ook de functie in Spotify.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!