15 mei 2015

advWaarom zou je een iPhone 6 kopen inplaats van een Samsung Galaxy S6 [ADV]

Er zijn voldoende redenen om te zeggen dat de Samsung Galaxy S6 een van de beste Android-toestellen van het moment is. De camera is superieur, de hardware is krachtig, het design is opmerkelijk. De S6 is niet feilloos, maar in vergelijking met zijn concurrenten is het mogelijk wel de beste allrounder. Maar hoe goed doet deze Android het in vergelijking met de Apple iPhone 6, die eind 2014 een nieuwe definitie aan de term marktsucces gaf? Waarom verkies je een iPhone 6 boven een Galaxy S6, de iOS allrounder boven zijn Android-evenknie? Hieronder volgen een aantal mogelijke antwoorden.1. Je bent intuïtief en verkiest gebruiksvriendelijkheid boven een 'moeilijker' platform, dat misschien wel meer mogelijkheden en functies biedt. iOS blijft hierin zijn tijd nog steeds vooruit en presteert ook beter dan ooit voorheen. 2. Je houdt niet van vingervet op de achterkant van je smartphone. Dit is een nadeel van het nochtans aantrekkelijke en uitstekend handelbare 'Gorilla Glass' van de S6. Wat dat betreft kan dit ook een afknapper zijn voor mensen die een metalen telefoon willen. Het aluminium van de iPhone 6 laat ook haast geen vlekken toe, hoewel hij wel minder grip heeft.3. Je wilt topprestaties van een allrounder. In dat geval kun je immers veel zeggen van de iPhone, maar ze zijn doorgaans erg betrouwbaar en presteren wonderwel.4. Je wilt tijdige OS updates. Wanneer een nieuwe versie van iOS verschijnt, hebben gebruikers in luttele uren hun update te pakken. Dit is ongetwijfeld een sterke troef ten aanzien van de S6.5. Je wilt een totaalervaring. Van hardware tot software, Apple heeft oog voor alles en voor elk detail van alles. Het voornaamste gevolg hiervan is dat alles aan de iPhone klopt, de deeltjes passen allemaal naadloos in elkaar. Doorgaans zorgt dit voor een onnavolgbare gebruikerservaring op alle gebieden. De optimalisering en het nog beter blenden van software en hardware is wat dat betreft een van de meest prijzenswaardige aspecten van de iPhone in het algemeen. Niemand zal ontgoocheld worden door de Galaxy S6, maar het is toch nog even wachten vooraleer deze Android dezelfde totaalervaring kan bieden als de iPhone.

Galaxy-S6-iPhone-6Reacties


 • Chris Laarman

  15 mei 2015 om 10:51

  Ik gebruik iPhone 6 en Galaxy S6 afwisselend.

  Wellicht is de Galaxy de “krachtigere” van de twee, maar zelfs in Power Saving stand en met aanvullende ingrepen (zoals wifi uit tenzij die even aan moet) houdt die het krap een dagje uit vol. (Hopelijk verbetert dat met Android 5.1.)
  De iPhone houdt het (in /mijn/ beleving) langer vol.

  Ik zou de afweging maken op ecosysteem. Gebruik je bijvoorbeeld OmniFocus, dan “moet” je de iPhone kiezen, en zul je geen reden hebben voor scheve blikken op andermans Galaxy. Of ander hebbeding.

  Toegift:
  Ik gebruik “graag” wifi in de trein, vooral om met Feedly RSS-feeds te lezen. (“Graag” tussen aanhalingstekens, want vaak genoeg moet ik mijn bundel aanspreken.)
  Dit gebruik lijkt onder Android veel meer energie te kosten dan onder iOS. Ik bespeurde dat ook bij mijn Nexus 5.

 • sofargone

  15 mei 2015 om 17:08

  apple forever!

 • W.C. Eend

  15 mei 2015 om 17:21

  Beetje jammer dit… erg doorzichtig en niet nodig;
  óf we zijn al fan; you’re preaching to the choir.

  óf je gaat ons met deze onzin ook niet overtuigen…

  Voor wie is dit dan bedoeld?

 • carlos

  15 mei 2015 om 17:58

  niks kan apple overtreffen apple the best!!!!

 • Willem

  15 mei 2015 om 23:49

  Hoewel de hardware van andere fabrikanten beter zijn en daarmee de markt willen veroveren dat is duidelijk. Op zich maken ze prima telefoons maar de integratie over het hele ICT platform is veel minder ontwikkeld. Ook de veiligheid van de platformen is bij Android een stuk minder, internetbankieren is daarbij een stuk minder veilig. Er zijn al maatregelen nodig om frauduleuze APPs te weren en virussen te voorkomen. Apple staat daarbij eenzaam op de eerste plaats. Het totaal concept i nog steeds ongeëvenaard.Mijn omgeving bestaat nu uit een MBP, 2x iPhone-6, iPad mini 2, iPad-2 en een Lenovo Notebook g505zonder Superfish fabrieks virus.

 • dennis

  16 mei 2015 om 2:57

  Ik ben prima tevreden met mijn 1ste iPhone nu de 6, maar de batterij duur van vorige Android htc one m8 was stukken beter.
  Ik haal met de iPhone een dag of 1,5 waar ik met de htc m8 wel 2 of 2,5 dag haalde

 • Frank

  17 mei 2015 om 0:13

  een vergelijk maken op een site dat de naam appletips draagt. Lees aub de onafhankelijk reviews eens door en in 99 van de 100 reviews wint de samsung overtuigend en vooral vanwege de superieure beeldkwaliteit en de camera.

 • Angelo Put

  18 mei 2015 om 14:31

  100 procent de iPhone 6, ik heb alle iphones gehad sinds de 3 en het zijn allemaal top toestellen, Mijn iPhone 6 is perfect, Retina display, Design, hardware etc.. Een iPhone doet het na 1 jaartje nog steeds als de eerste dag. Batterij, software etc.. Dat kan ik niet zeggen over die galaxy telefoontjes… wat een vreselijke dingen! Nooit meer een Galaxy voor mij!

 • Dave

  26 april 2016 om 14:12

  Tja, als Apple fan altijd iPhones gehad tot nu een Samsung galaxy….. Ik wil effe niet meer terug, fantastisch solide metaal/glas behuizing en marshmallow draait top!!!
  Specs zijn op papier en in praktijk beter dan de s6 maar voornaamste is de vrijheid binnen Android. Heb dat echt gemist. Verder komen Android en iOS zo dicht bij elkaar qua gebruik en gemak dat het een voorkeur is ipv beter/slechter. Jammer voor de diehards Apple fans, ook voor mij maar de tijd dat iPhone ultra chique en state of THE art was is echt voorbij. De top range van bijv Samsung kan moeiteloos mee of is Apple al voorbij. Mooi hoor, meer keus!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!