23 mei 2015

YosemiteSpotlightuitbreiden met behulp van Flashlight

icon voor flashlight app

Spotlight is sinds OS X Yosemite meer dan alleen maar een zoekfunctie voor je Mac, zo kun je nu snel zoeken op Wikipedia, Twitter, maar ook conversies uitvoeren en krijg je slimme suggesties. Spotlight is dus al flink uitgebreid, maar het kan nog uitgebreider met de Flashlight plugin voor Spolight.

Met behulp van de Flashlight plugin kun je nog meer met Spotlight, zo kun je snel vertalen, weerberichten bekijken, terminal commando’s uitvoeren, iMessage berichten versturen, afbeeldingen zoeken in Google, enzovoorts.

Flashlight is een gratis platform waarin ontwikkelaars hun eigen plugins kunnen bouwen en toevoegen aan Flashlight. De mogelijkheden op dit moment zijn eindeloos, op de website kun je precies zien welke zaken je allemaal vanuit Spotlight kunt activeren met behulp van Flashlight.

Klik hier om alle commando’s en plugins te raadplegen

Voorbeeld van flashlight plugin

Download de applicatie, plaats hem in de map 'Programma’s en start de app op. Activeer en installeer de plugin voor Spotlight en vanaf dat moment kun je de verschillend Flashlight commando’s uitvoeren. Helaas moet je momenteel alle commando's in het Engels invoeren. Wil je een tekst sturen dan kan dat uiteraard in het Nederlands.

plugins flashlight

Flashlight verwijderen uit Spotlight

Open de Flashlight applicatie en klik in de menubalk op 'Flashlight', selecteer vervolgens de optie 'Uninstal Flashlight'

Meer informatie over Flashlight vind je hier terugReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!