14 maart 2017

WATCHApple Watch: Staan-ring werkt niet meer, oplossing

Apple Watch icon voor activiteit calorieën

Met behulp van de Activiteit applicatie op de Apple Watch kun je, zoals de naam al doet vermoeden, je activiteit gedurende de dag registreren. De applicatie houdt in samenwerking met de Apple Watch je verbrande calorieën bij. Daarnaast wordt ook je trainingsminuten en aantal keren staan opgevolgd.

In sommige gevallen werkt de staan-ring niet meer, er wordt geen voortgang geregistreerd. Hierdoor blijft je ring op een laag niveau staan terwijl je toch voldoende beweegt. Je moet wel onthouden dat de Activiteit app slechts éénmaal per uur een wandeling registreert in de vorm van staan. De bedoeling is dat je iedere uur minstens een minuut beweegt om de voortgang te registreren.

Oplossing voor Staan-ring die niets meer registreert

Mocht je toch minstens één minuut per uur bewegen en wordt er niets geregistreerd dan is er iets corrupt geraakt in de instellingen. Het geforceerd herstarten van de Apple Watch helpt, maar niet altijd. In dat geval kun je onderstaande oplossing proberen.

• Open de Apple Watch applicatie op je iPhone
• Navigeer naar 'Mijn Watch'
• Tik op 'Algemeen'
• Schakel de optie 'Draagdetectie' uit

Staan-ring werkt niet meer op de Apple Watch

Deze optie controleert of je de Apple Watch draagt met behulp van verschillende sensoren. Dit kan voor wat problemen zorgen waardoor het registreren van de Activiteit niet werkt. Controleer nu gedurende dag of de staan-ring weer werkt. Wanneer dit het geval is kun je de draagdetectie weer inschakelen of gewoon uitgeschakeld houden.

Let wel, de draagdetectie zorgt ervoor dat de Apple Watch vergrendeld wanneer je deze afdoet. Om veiligheidsredenen is het dus aan te raden deze optie in te schakelen. Mocht de staan-ring weer niet werken kun je tijdelijk de optie uit- en daarna weer inschakelen.

Lees ook: Oplossing voor als je de Apple Watch niet voelt trillenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!