14 maart 2017

iOS: Een groepsgesprek verlaten en verwijderen

berichten icoon iOS

Net zoals bij ondermeer WhatsApp is het mogelijk om in de standaard iOS Berichten applicatie een groepsgesprek te starten. Zo kun je met meerdere personen tegelijkertijd communiceren vanaf je iPhone, iPad of Mac.

Een groepsgesprek is leuk, maar de vele meldingen kunnen na verloop van tijd storend zijn. Gelukkig kun je dan de meldingen voor een specifiek gesprek uitschakelen. Mocht dat niet voldoende zijn dan kun je nog altijd voor kiezen het groepsgesprek verlaten en verwijderen.

Groepsgesprek verlaten en verwijderen

• Open de Berichten applicatie
• Selecteer naar de groep die je wil verlaten
• Open de groep en tik op ‘Details'
• Scroll naar beneden
• Tik op ‘Verlaat dit gesprek'

Groepsgesprekken verlaten en verwijderen in  Berichten

Je hebt de groep nu verlaten en je kunt eventueel het gesprek wissen. Een gesprek kun je verwijderen door in de berichten applicatie te navigeren naar de lijst van alle gesprekken. Veeg vervolgens dan met één vinger van rechts naar links over het (groeps)gesprek dat je wil verwijderen. Tik hierna op de knop ‘Verwijder' om het gesprek te verwijderen.

Let op: Je moet het gesprek verlaten om geen berichten meer te ontvangan. Alleen het verwijderen van het groepsgesprek is niet voldoen, dan krijg je vooralsnog de berichten. Op een Mac verlaat je dit gesprek via: Berichten ▸ gesprek openen ▸ Details ▸ Verlaat dit gesprek.

Lees ook: iMessage gesprekken synchroniseren met al je apparaten







Reacties


  • Maarten 14 maart 2017 om 20:33

    Kunnen alleen mensen met een mac of ios apparaat deelnemen aan het groepsgesprek?

  • Wesley Fabry 14 maart 2017 om 20:34

    @maarten klopt, alleen iMessage gebruikers. Mensen met een iPhone, iPad of Mac en een Apple ID.

  • Maarten 14 maart 2017 om 20:43

    @wesley. Duidelijk. Dat maakt de toepassing ervan wel wat lastiger. Bedankt voor je reactie:-)

Een reactie toevoegen: