2 december 2011

10.7Stacks openen met een scrollbeweging

Door te klikken op een map die zich bevindt in het Dock open je de Stacks-weergave. In Mac OS X 10.7 Lion is het ook mogelijk om deze Stacks-weergave te openen met behulp van een scroll-beweging.

Dit is geen optie die je kunt aanzetten in de systeemvoorkeuren van het Dock, je dient hiervoor OS X Terminal voor te gebruiken. Start OS X Terminal (Programma’s ▸ Hulpprogramma’s) en voer de onderstaande twee commando’s uit:

defaults write com.apple.dock scroll-to-open -bool TRUE
killall Dock

Nadat het Dock is herstart kun je de muisaanwijzer op een map in het dock plaatsen en de stack openen met behulp van een scrollbeweging op de muis of het Magic Touchpad. Met een scrollbeweging naar boven open je de stack, met een scrollbeweging naar beneden sluit je de stack weergave.

Het terminal commando maakt het ook mogelijk om de applicatie Exposé te openen en te sluiten met behulp van de scrollbewegingen. Dit werkt op dezelfde manier. Plaats de muisaanwijzer op een applicatie in het dock en openen/sluit met behulp van een scrollbeweging op de muis of het Magic Touchpad de applicatie Exposé. Bovenin het applicatie Exposé scherm worden de actieve vensters weergeven, onderin worden de meest recente documenten weergegeven.

Je kunt de optie weer uitschakelen met de onderstaande Terminal commando’s

defaults write com.apple.dock scroll-to-open -bool FALSE
killall Dock


Reacties


 • Ruud

  2 december 2011 om 14:15

  Super handig!

 • Lionel

  2 december 2011 om 16:16

  Wauw, dit is nou echt een tip waar ik wat mee kan! Thanks!

 • Dagaloni

  2 december 2011 om 19:47

  Nice! Super vet!

 • App69

  3 december 2011 om 6:13

  Me like.

 • lars

  3 december 2011 om 12:30

  Handig! Thnx :-)

 • twisss

  7 december 2011 om 21:21

  Goede tip! Trouwens het werkt alleen goed als je die stacks in bekijkt in grid view. Anders kan je die stacks niet sluiten met een genster maar alleen openen.(irritant in list view naar mijn opinie)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!