31 augustus 2011

Terminal: Gebruik maken van het proxy-icon

Zoals in veel Mac OS X applicaties heeft ook in OS X Terminal het proxy-icon extra opties. Het proxy-icon is de afbeelding die verschijnt in de titelbalk van een venster, dit icon geeft je vaak toegang tot extra functie.

Wanneer je een OS X Terminal sessie start dan zal het icon van de huidige map worden weergegeven in de titelbalk. Open je een andere map met het cd commando zal het proxy-icon direct worden aangepast.

De benaming van de mappen kan verschillen tussen de grafische interface en OS X terminal, deze laatste maakt gebruik van het posix path en de grafische Mac OS X interface van gelokaliseerde nemen. 'Bureaublad' heet bijvoorbeeld onder OS X Terminal 'Desktop', onderwater wordt door Mac OS X alleen gebruik gemaakt van het posix path.

Met een secundaire muisklik op het proxy-icon krijg je de mappenstructuur naar de huidige map (present working directory) te zien. Door te klikken op een map in de mappenstrctuur open je deze met behulp van de Finder.

Door het proxy-icon vanuit het Terminal venster naar het bureaublad te slepen wordt automatisch een alias naar deze map aangemaakt.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!