23 april 2014

BETATest nu zelf de OS X beta’s

mavericks 10.9 icon retinaAltijd al Apple willen helpen bij het testen en verbeteren van OS X? Dan is vanaf nu mogelijk, Apple biedt namelijk vanaf vandaag de mogelijkheid om beta’s van OS X te installeren op je eigen Mac via het nieuwe gratis ‘OS X Beta Seed Program'.

Door deel te nemen aan dit programma kun je de beta’s testen op je Mac en Apple voorzien van de nodige feedback. Doordat Apple nu iedereen met een Mac de kans geeft om de beta’s te installeren kan Apple op grotere schaal deze testen en beter inzicht krijgen op eventuele problemen binnen OS X om zo de software preciezer te verbeteren.

Ga naar https://appleseed.apple.com/sp/betaprogram en klik op de knop ‘Join Now’ en vervolgens op ‘Get Started’, log vervolgens in met je Apple ID. Volg vervolgens de stappen op de website.

betatestenosx

Het is belangrijk dat je eerst een Back-up maakt van al je persoonlijke data op je Mac. Dit kun je eenvoudig doen met behulp van een Time Machine Back up of ouderwets de documenten kopiëren naar een externe harde schijf. Vervolgens kun je de 'Beta Access Utility’ tool downloaden die je Mac voorbereid op het downloaden van Beta’s.

Deze kun je dan na installatie van de 'Beta Access Utility’ downloaden via de Mac App Store. Let wel op dat beta-software nog niet af is en dat sommige applicatie en functies misschien niet naar behoren werken. Momenteel kun je alleen de beta’s voor OS X 10.9 Mavericks downloaden, binnenkort (na het WWDC '14) waarschijnlijk ook de eerste beta's van OS X 10.10.

betaosx download

Let op! Gebruik maken van beta-software is niet zonder risico en kan resulteren in een volledige herinstallatie van je Mac!

Heb je je bedacht en wil je liever de beta's niet meer ontvangen ga dan naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ App Store. Klik vervolgens op de wijzig-knop naast 'Op uw computer kunnen prerelease-seedupdates worden gedownload'. Klik vervolgens op 'Toon geen prerelease-updates'. Meld je vervolgens via deze Apple website af door op de knop 'Leave program' bij stap 4 te klikken.Reacties


 • Timosha

  23 april 2014 om 10:50

  Een waarschuwing voor gebruikers met de nieuwste MacBook Pro met Retina scherm. OS X 10.9.3 Mavericks Build 13D45a (de laatste developer seed) kan problemen veroorzaken met de grafische drivers. Ook sommige audio drivers werken niet goed.

  Idem dito voor MacBook Pro, iMacs en Mac Pro met externe schermen van derden. 4K schermen werken helemaal niet met deze seed.

 • Flieps

  23 april 2014 om 14:06

  Voor wie dit al zou willen proberen; creeer een separate partitie op je Mac en installleer dit nooit op je ‘hoofd’ partitie. Beta’s staan erom bekend dat ze bugs bevatten (zoals Timosha ook aan geeft) en je hebt kans dat bv je iphoto of itunes bibliotheek worden omgezet naar de versie van de laatste beta. Je kunt misschien wel je Mac OS terugzetten, maar niet je iTunes of iPhoto bibliotheek.

 • Steven Van Peteghem

  23 april 2014 om 15:34

  Zouden jullie dan ook een artikel kunnen maken over hoe je dit kan toepassen op een relatief ‘veilige’ manier zonder je bestaande besturingssysteem ‘aan te tasten’?

  Ik heb het dan over Hoe maak je een partitie om beta’s te testen? Of via een Virtuele Machine, Externe harde schijf?

  Ik zou graag dit willen uitproberen maar met een nieuwe versie van Mavericks op een partitie ofzo, als er wat mocht fout lopen kan ik die partitie wissen, nieuwe maken en opnieuw installeren bv..

 • Quinten

  23 april 2014 om 16:35

  @Steven als ik een gratis virtuele machine mag aanraden is dat VirtualBox. Gratis en werkt perfect naast je osx besturingssysteem zonder te herstarten of te switchen van scherm. Snel in installatie en gebruik.

 • Timosha

  23 april 2014 om 16:43

  @Quinten

  Weet je heel zeker dat OS X Mavericks 10.9.3 draait in VirtualBox? In Parallels Desktop 9 draait de Beta sinds Build 13D38 niet meer.

 • Quinten

  23 april 2014 om 16:54

  Zelf heb ik het nog niet uitgeprobeerd, en kan het dus ook niet zeggen.
  Maar het is proberen waard. Vorige beta’s werden wel ondersteund.

 • Mondo

  23 april 2014 om 20:46

  Als je al geen verstand hebt van partities aanmaken, dan laat het hele bètagebeuren maar aan je voorbij gaan.

 • Steven Van Peteghem

  23 april 2014 om 20:50

  Alvast dank voor jullie antwoord.
  Gratis is handig, en zeker als deze goed werkt. Verder gebruik ik parallels en/of vmware. (illegaal). Verder heb ik zelf ook al eens wat opgezocht over hoe een usb maken met Mavericks en daar kwam ik idd ook tegen dat de laatste versie niet werkt met parallels.

  Men spreekt vaak gewoon over die zaken van partitie of Mavericks nog eens extra laten draaien in een vitual machine maar ik heb echt een beetje nood aan een goed stappenplan. Het zou gewoon super handig zijn via een vitual machine of partitie die beta’s steeds te proberen zonder dat je gewone systeem die je gebruikt voor normaal gebruik niet ‘aangetast’ zou worden.

 • Flieps

  23 april 2014 om 21:52

  Je kunt een partitie maken op een externe HD en daar OSX op installeren. Is wel wat langzamer dan op je interne HD, maar goed genoeg om beta’s te testen.

 • Maarten

  24 april 2014 om 6:26

  Ik laat het testen aan jullie over. Snap er niets van en wacht wel op de uiteindelijke release.

 • Sven W.

  27 april 2014 om 17:26

  Hoe kan je weer terug van de bèta naar de originele versie?

 • Wesley Fabry

  1 mei 2014 om 8:56

  Dit kun je onderaan het artikel lezen

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!