6 december 2016

tvOStvOS 10: Terugblikken bekijken op de Apple TV 4

Apple TV 4e generatie

Vanaf iOS 10 en macOS Sierra kun je eenvoudig in de foto's applicatie Terugblikken bekijken. Het doel van Terugblikken is erg simpel, je oude foto’s weer opnieuw ontdekken. De functie maakt gebruik van alle foto’s die zich bevinden in de gelijknamige applicatie.

Via algoritmen en associaties worden foto’s en video’s in een album geplaatst. De foto's kun je dan afzonderlijk bekijken of in een video. Klik hier voor meer informatie over deze functie in iOS, klik hier voor macOS. Ook op de Apple TV 4 of nieuwer kun je deze herinneringen eenvoudig bekijken. Let wel, de Apple TV moet beschikken over tvOS 10 of nieuwer.

Goed om te weten: In macOS Sierra, tvOS 10 en iOS 10 heet Terugblikken: Aandenkens. Vanaf iOS 11, tvOS 11 en High Sierra heeft Apple voor een nieuwe naam gekozen, de opties en tips die hieronder staan omschreven werken nog op dezelfde manier alleen is de naam anders.

iCloud-fotobibliotheek activeren op een Apple TV

Om de Terugblikken te kunnen bekijken op een Apple TV moet iCloud-fotobibliotheek actief zijn. Dit kun je doen via Instellingen ▸ Accounts ▸ iCloud ▸ log eventueel in ▸ schakel 'iCloud-fotobibliotheek' in. Klik hier voor meer informatie. Open daarna Foto's op je Apple TV en wacht enige momenten tot de iCloud-fotobibliotheek is geactiveerd.

Terugblikken bekijken op een Apple TV

Als de iCloud-fotobibltioheek is geactiveerd kun je de Terugblikken bekijken, dit doe je door de Foto's applicatie te openen. Navigeer naar het tabblad 'Terugblikken' en meteen krijg je een overzicht van alle beschikbare Terugblikken. Veeg naar links of rechts de verschillende herinneringen te bekijken.

aandenkens bekijken in tvOS 10

Klik op het touchpad om een terugblik te selecteren en te openen. Bovenin vind je de video terug, daaronder kun je de inhoud van de terugblik bekijken. Zo zie je welke foto’s en video’s gebruikt worden, klik op 'Toon alles' om alle foto's te bekijken.

aandenkens op een apple tv 4

Onder deze foto's vind je een kaart terug. Selecteer deze en druk op het touchpad van je Apple TV afstandsbedieningen om deze te openen. Daarna kun je alle foto's uit de terugblik op de kaart bekijken. Zo kun je zien waar de foto is gemaakt en op welke plekken je bent geweest.

Aandenkens bekijken op de kaart

Keer terug om nog meer te ontdekken. Scroll naar beneden om nog meer verwante Terugblikken te bekijken die gerelateerd zijn aan de huidige. Wanneer je de terugblik fantastisch vindt kun je onderaan het aandenken deze toevoegen als favoriet door deze te plaatsen in je 'Beste Terugblikken'.

Lees ook: Hoe worden terugblikken gegeneerd en samengesteld


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: