6 december 2016

tvOStvOS 10: Aandenkens bekijken op de Apple TV 4

Apple TV 4e generatie

Vanaf iOS 10 en macOS Sierra kun je eenvoudig in de foto's applicatie aandenkens bekijken. Het doel van Aandenkens is erg simpel, je oude foto’s weer opnieuw ontdekken. De functie maakt gebruik van alle foto’s die zich bevinden in de gelijknamige applicatie.

Via algoritmen en associaties worden foto’s en video’s in een album geplaatst. De foto's kun je dan afzonderlijk bekijken of in een video. Klik hier voor meer informatie over deze functie in iOS /aandenkens-ios-10-beta/, klik hier voor macOS. /macos-sierra-aandenkens/ Ook op de Apple TV 4 of nieuwer kun je deze herinneringen eenvoudig bekijken. Let wel, de Apple TV moet beschikken over tvOS 10 of nieuwer.

iCloud-fotobibliotheek activeren op een Apple TV

Om de aandenkens te kunnen bekijken op een Apple TV moet iCloud-fotobibliotheek actief zijn. Dit kun je doen via Instellingen ▸ Accounts ▸ iCloud ▸ log eventueel in ▸ schakel 'iCloud-fotobibliotheek' in. Klik hier voor meer informatie. /tvos-9-2-icloud-fotobiliotheek-activeren-en-gebruiken Open daarna Foto's op je Apple TV en wacht enige momenten tot de iCloud-fotobibliotheek is geactiveerd.

Aandenkens bekijken op een Apple TV

Als de iCloud-fotobibltioheek is geactiveerd kun je de Aandenkens bekijken, dit doe je door de Foto's applicatie te openen. Navigeer naar het tabblad 'Aandenkens' en meteen krijg je een overzicht van alle beschikbare aandenkens. Veeg naar links of rechts de verschillende aandenkens te bekijken.

aandenkens bekijken in tvOS 10

Klik op het touchpad om een aandenken te selecteren en te openen. Bovenin vind je de video terug, daaronder kun je de inhoud van het aandenken bekijken. Zo zie je welke foto’s en video’s gebruikt worden, klik op 'Toon alles' om alle foto's te bekijken.

aandenkens op een apple tv 4

Onder deze foto's vind je een kaart terug. Selecteer deze en druk op het touchpad van je Apple TV afstandsbedieningen om deze te openen. Daarna kun je alle foto's uit het aandenken op de kaart bekijken. Zo kun je zien waar de foto is gemaakt en op welke plekken je bent geweest.

Aandenkens bekijken op de kaart

Keer terug om nog meer te ontdekken. Scroll naar beneden om nog meer verwante aandenkens te bekijken die gerelateerd zijn aan de huidige. Wanneer je het aandenken fantastisch vindt kun je onderaan het aandenken deze toevoegen als favoriet door deze te plaatsen in je 'Beste aandenkens'.

Lees ook: Hoe worden aandenkens gegeneerd en samengesteld


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Ontdek alles over tvOS 10 en de nieuwe Apple TV
Klik hier voor een overzicht van alle tvOS tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!