15 januari 2011

Twitter 2.0: Tweeten via het contextmenu

De Twitter app voor Mac bezit een hele handige optie waarmee je vanuit bijna ieder OS X programma een Tweet kunt versturen. Selecteer een stuk tekst en open met behulp van een control+klik (of rechtermuisknop) het contextmenu. Onder de optie 'Voorzieningen' is de optie ‘Tweet’ te vinden, hiermee wordt de geselecteerde tekst direct in een nieuwe Tweet geplaatst.

Op deze manier kun je ook een url heel eenvoudig Tweeten, klik hiervoor op het icoon in de adresbalk waardoor de gehele url wordt geselecteerd. Gebruik de rechtermuisknop en selecteer Voorzieningen Tweet. Natuurlijk heeft de gemiddelde Safari extensie meer mogelijkheden maar als je alleen de basisfunctionaliteit gebruikt dan is dit voldoende.

Mocht de Tweet-optie niet beschikbaar zijn in het voorzieningen menu dan kan je deze handmatig activeren. Ga hiervoor naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Toetsenbord ▸ Toetscombinaties. Selecteer in de linkerkolom ‘Voorzieningen’ en activeer de optie ‘Tweet’.

In het toetscombinaties venster is het tevens mogelijk om een toetscombinatie toe te kennen aan de Tweet functie, klik hiervoor uiterst rechts achter de tekst ‘Tweet’ en geef de gewenste toetscombinatie die je wilt gebruiken.

De Tweet-optie is beschikbaar in bijna alle Cocoa programma's met behulp van het contextmenu of via het applicatie menu ▸ Voorzieningen.Reacties


 • Tom

  15 januari 2011 om 10:33

  Bij mij zit die gewoon onder het contextmenu (niet onder voorzieningen). Waarschijnlijk omdat mijn OSX in het Engels staat ingesteld. Maar het is maar dat jullie het weten!
  Tweet OS X

 • Kevin van Luijtelaar

  15 januari 2011 om 11:26

  Werkt dit ook met firefox of alleen met safari?

  groeten

 • Rob

  15 januari 2011 om 12:56

  Bij mij staat er helemaal geen voorzieningen als ik op rechtermuis klik ?!? iemand idee.. en bij toetsenbordvoorkeuren kan ik ook geen tweet vinden

 • Freerk

  15 januari 2011 om 12:56

  Hoe kan ik dat doen? want ik kan het nergens vinden in voorzieningen. Osx 10.6.6 toetsenbord nederlands.

 • Jordi

  15 januari 2011 om 13:35

  beschik jullie ( ROB EN FREERK) wel over twitter 2.0 ?? bij mij staat het overigens ook niet onder voorzieningen, maar onder het contextmenu en heb er niets voor in hoeven stellen

 • Richard Pijs

  15 januari 2011 om 15:40

  Super. Heel handig hier ga ik veel gebruik van maken, zeg! Bedankt voor de tip :-)

 • Fred

  15 januari 2011 om 15:59

  Werkt niet vanuit Firefox, maar daar heb ik al AddThis en Shareaholic als Add-ons dus dat is ruim voldoende, werkt wel vanuit Safari.

 • Rob

  15 januari 2011 om 18:49

  HIj doet het nu wel.. zonder instellingen APART !.. thnxs

 • Freerk

  16 januari 2011 om 20:33

  sorry even te snel gelezen bedankt Jordi

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!