9 september 2013

NieuwsWat kunnen we dinsdag van Apple verwachten? (#3)

goudenappel-apple-logoNog één nachtje slapen en dan weten we wat Apple voor ons in petto heeft. De afgelopen dagen hebben we al de nieuwe generatie iPhone, iPad en iPad mini besproken. Vandaag zijn de andere apple producten aan de beurt die misschien wel morgen een update zullen krijgen. Daarnaast hebben we ook even aandacht voor iOS 7 en OS X 10.9 Mavericks.

Lancering iOS 7

Met het nieuwe besturingssysteem voor iOS hebben we afgelopen juni al uitgebreid kennis gemaakt. iOS 7 zal naast een hoop nieuwe functies ook een volledig strakke nieuwe grafische interface krijgen. Vele hebben iOS 7 al kunnen testen dankzij de vele beta's maar volgens de geruchten mag vanaf 10 september iedereen iOS 7 installeren op hun toestel. Apple zou dan namelijk iOS 7 lanceren voor het grote publiek, echter zijn er ook een hoop geruchten die melden dat iOS 7 pas vanaf 16 september beschikbaar zal zijn. De precieze datum is dus nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk tussen 10 en 20 september plaatsvinden.

iOS 7 overzicht1

iWatch

Een veelbesproken product in het geruchtencircuit is het Apple horloge, ofwel de iWatch. Komt hij er nu wel of niet? Niemand weet het zeker, echter heeft Apple de afgelopen maanden enkele stappen ondernomen. Zo hebben ze in meerdere landen de naam iWatch laten registreren en hebben ze afgelopen zomer het team voor de iWatch uitgebreid. Echter wijst het erop dat we momenteel de iWatch nog niet moeten verwachten en zal dit pas in 2014 plaatsvinden.

iWatch_appletips_nl

iPod

Of Apple de gehele iPod lijn ook dit jaar gaat aanpassen is momenteel nog niets over bekend. Aanstaande dinsdag moeten we in ieder geval geen nieuwe iPods verwachten, ook de iPod touch werd afgelopen jaar in een later stadium uitgebracht dan de iPhone 5. Waarschijnlijk zal samen met de iPad 5 en iPad mini 2 de nieuwe generatie iPod(s) voorgesteld worden.

MacBook Pro (Retina)

De Macbook Pro's en Retina MacBooks zijn ondertussen een jaartje oud, een upgrade zit er dus vast en zeker aan te komen. Echter wijst het erop dat dit eind oktober zal plaatsvinden. Het zou hier gaan om een 'kleine' upgrade die vooral de prestaties van de MacBooks ten goede zal komen. De nieuwe MacBooks zullen net zoals de MacBook Air een Haswell processor krijgen, Wi-fi 802.11ac en een langere batterijduur.

Mac Pro en iMac

De Mac Pro is volledig opnieuw uitgevonden en is sterker dan ooit. Deze krachtpatser mogen we zeker en vast dit najaar nog verwachten, waarschijnlijk wordt deze samen met de MacBooks gelanceerd of krijgt deze een speciaal event. Momenteel is het nog afwachten op een exacte datum. De iMac zal vast er zeker dit jaar nog voorzien worden van een kleine wijziging onder de motorkap, echter wordt dit ook pas later dit jaar verwacht. De kans is zelfs groot dat Apple de iMac zal voorzien van een stilzwijgende update.

macpro2

OS X 10.9 Mavericks

Samen met iOS 7 heeft Apple ook Mavericks, de opvolger van het huidige OS X systeem, aangekondigd tijdens het WWDC 2013. Deze brengt een hoop nieuwe functies met zich mee, maar richt zich vooral op zaken onder de motorkap. Apple zal naar alle waarschijnlijkheid Mavericks pas lanceren samen met de nieuwe Macbook-lijn. Dit zal waarschijnlijk eind oktober, begin november plaatsvinden.

Wat kunnen we nu echt verwachten?

Morgen kunnen we vast en zeker de opvolger van de iPhone 5 verwachten, of deze nu wel of niet in het goud zal zijn valt nog af te wachten. Daarnaast is de kans groot dat Apple een volledig nieuwe generatie iPhone op de markt zal brengen genaamd de iPhone 5C, de budget iPhone. Een kijkje in iOS 7 krijgen we vast en zeker ook, misschien dat Apple ook wel nieuwe functies zal tonen die enkel voor de iPhone 5S zijn bestemd en toegevoegd aan iOS 7. Het is momenteel nog onduidelijk of iOS 7 morgen wordt gelanceerd

iphone_5s_iphone_5c-11

De afgelopen keynotes van Apple waren live te bekijken aan de hand van een stream of dit nu weer het geval zal zijn is nog onbekend. Uiteraard kun je morgen alles teruglezen over dit speciale Apple event hier op appletips. Klik hier om deel 1 terug te lezen, deel 2 vind je hier terug.Reacties


 • gregory

  9 september 2013 om 10:12

  De enigste echte verbetering is volgens mij de control center. En dan om bij te benen op de concurrent. De rest is dan weer een typische aanpassing. Mijn conclusie: waar is die ‘amazing inovation’?

 • Verdult

  9 september 2013 om 13:10

  Ik blijf hopen dat er geen iPhone 5C komt, dat zou betekenen dat veel ontwikkelaars hun apps gaan aanpassen voor de 5C om zo een breder publiek aan te spreken. Met als direct gevolg dat de er niet alles uit de iPhone 5S gehaald word.

  @ gregory, ik hoop dat er ‘amazing inovation’ aan zit te komen, maar stiekem verwacht ik een teleurstelling. Aan de andere kant zijn de geruchten over biometrische herkenning wel gaaf.

  Echter wil ik biometrische herkenning niet echt een apple waardige innovatie noemen, het is een bestaande techniek die (sterk verbeterd) in een bestaand apparaat verwerkt gaat worden. Ik hoop echt op iets wat niemand kan verwachten.

 • Ad

  9 september 2013 om 14:43

  Ik denk dat er morgen nog niets te downloaden valt.
  Komt er wat op de markt, dan is Nederland vaak hekken sluiter.

 • superniek13

  9 september 2013 om 15:15

  ik denk dat IOS 7 morgen 10 september komt, want apple had dat op facebook aangekondigt… dus word afwachten tot morgen :D

 • Mondo

  9 september 2013 om 16:16

  @Gregory: Innovatie gaat traag. Het is momenteel niet mogelijk om nog veel nieuwe functies toe te voegen zonder dat de hardwarekant mee is.
  Overigens vraag ik mij af wat je nog zou toevoegen aan iOS. Net als met OSX zitten we voorlopig even in een windstille periode.
  Op het moment dat er zich hardware aandient die dingen aanbiedt als het inbouwen van beamers in een iPhone dan komt dat er wel van, maar helaas is dat allemaal nog niet voor morgen.
  Meestal zoeken bedrijven dan naar een heel nieuw product. Apple deed dat met de iPad (of je dat innovatie kan noemen is ook maar de vraag). Maar die piste is ook al bereden, alle iWatches en andere ideeën ten spijt.

 • r2l

  9 september 2013 om 22:43

  @ superniek13: ik denk dat IOS7 morgen niet komt, want de GM is momenteel nog niet beschikbaar…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!