13 januari 2016

tvOSVideo’s lokaal bewaren op de Apple TV met VLC

VLC is vanaf nu beschikbaar op de Apple TV 4, hiermee kun je net zoals Plex en Infuse je eigen videobestanden afspelen op de Apple TV.

VLC speelt ondermeer avi, mkv, mp4, etc. bestandsformaten af en beschikt over de mogelijkheid om ondertitels direct te downloaden van opensubtitles.org. VLC kan je videobestanden benaderen via FTP, Windows shares (SMB), Plex servers en UPnP. Maar er is een veel handigere functie aanwezig in de app, zo kun je video's lokaal bewaren op je Apple TV met behulp van Remote Playback.

Via Remote Playback is het mogelijk om bestanden te uploaden naar je Apple TV en deze vanuit een cache af te spelen zonder dat er een computer of server actief moet zijn. Hoe dat precies werkt lees je hieronder terug.

• Download VLC for Mobile in de App Store
• Open de app en navigeer naar 'Remote Playback'
• Selecteer de optie 'Remote Playback inschakelen'

Remote Play voor Apple TV van VLC, je ziet een lokale URL

Onmiddellijk zal VLC een URL genereren naar je Apple TV, open een webbrowser op je desktop en vul hier deze url in en bezoek hem. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om bestanden te uploaden. Je kunt een URL naar een videobestand plakken in het daarvoor bestemde veld of klik rechtsboven op de grote plus-knop in de oranje balk. Via deze laatste optie kun je een videobestand selecteren op je computer en uploaden naar je Apple TV.

Remote Playback in een webbrowser voor VLC (de balk is oranje)

VLC player zal de video downloaden naar de Apple TV en bewaren in de cache. De balk in de webbrowser geef het upload-proces aan. Vervolgens kun je deze via de optie 'Remote Playback' afspelen op de Apple TV.

De ondertitels kun je aanpassen door tijdens het afspelen van een video naar beneden te vegen met de afstandsbediening, kies voor 'Spoorselectie' en navigeer naar 'Ondertitels downloaden van opensubtitles.org, kies vervolgens een gewenst bestand. Hier kun je ook de afspeelsnelheid en extra informatie raadplegen.

Voorbeeld van ondertitels voor VLC app Apple TV

Via de instellingen heb je nog meer mogelijkheden om VLC volledig naar je hand te zetten, zo kun je de Netwerkbuffergrootte aanpassen, het lettertype en opmaak van ondertitels, de afspeelsnelheid, audio, etc.

Lees ook: Hoe Plex gebruiken op een Apple TV 4?

VLC for Mobile
VLC for MobileApple Watch app
Categorie: Photo & Video, Entertainment
Ontwikkelaar: VideoLAN
TV, iPad & iPhone  4+  79 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: