15 september 2012

Vijf handige tips voor iOS (Deel 5)

Albums aanmaken en wijzigen

In iOS is het mogelijk albums aan te maken in de foto applicatie. Tap op 'Albums' en vervolgens op 'Wijzig' en selecteer dan de optie 'Voeg toe'. Wanneer je een album wilt toevoegen op je iPad volstaat het om in het album-venster te tappen op het plusteken.

Wanneer je de volgorde van de albums wilt wijzigen op je iPad volstaat het om enige momenten te tappen op het album en deze dan te slepen naar een andere locatie. Wanneer je de albums wilt verplaatsen op je iPhone of iPod Touch kun je dit doen in het 'wijzig-menu'.

Graden symbool toevoegen

Misschien heb je al eerder gezocht naar het graden symbool in het iOS toetsenbord, deze is op het eerste zicht niet aanwezig. Echter zit hij verstopt in het toetsenbord. Wanneer je enige moment de nul-toets indrukt zal je merken dat er een klein pop-up venster wordt weergegeven. Hierin vind je het graden symbool.

iOS Keynote

Tijdens de weergave van een presentatie kun je met behulp van een swipe in het linkergedeelte van het scherm de slide navigator oproepen. Dit is een zeer handige optie om snel een andere slide te selecteren binnen je presentatie

Tekstgrootte Mail

Het is mogelijk om de tekstgrootte van je berichten aan te passen zodat deze beter leesbaar zijn in bepaalde opstandigheden of als je een visuele handicap hebt. De tekstgrootte kan aangepast worden via: Instellingen ▸ E-mail, contacten, agenda’s ▸ Min. tekstgrootte. Selecteer klein, normaal, groot, extra groot of enorm als tekstgrootte. Standaard is de tekstgrootte ‘Normaal’.

Standaardagenda

Wanneer je een nieuwe activiteit aanmaakt in de Agenda applicatie zal deze altijd standaard in dezelfde Agenda worden geplaatst. Deze standaard agenda kun je wijzigen via: Instellingen ▸ Mail, contacten en agenda's ▸ Standaardagenda.

Meer tips voor iOS kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!