15 september 2012

10.8RetinaCapture: Zowel retina als normale schermafbeeldingen maken

Wanneer je de trotse bezitter bent van een MacBook met retina scherm, dan herken je vast het volgende probleem. Wanneer je een schermafbeelding maakt van je scherm is deze zodanig groot in omvang dat het delen met vrienden of collega's niet eenvoudig is.

Vaak is het overbodig zo'n groot bestand door te sturen omdat deze mensen misschien geen retina scherm hebben. Dankzij de gratis applicatie RetinaCapture is het mogelijk om twee schermafbeeldingen te maken zowel retina als normaal. Daarnaast is het ook mogelijk om enkel een retina of normale schermafbeelding te maken.

Download RetinaCapture via retinacapture.com. Plaats vervolgens de applicatie in de Programma's map. Wanneer je RetinaCapture opstart krijg je de mogelijkheid om een normale, retina of beide schermafbeeldingen te maken. De afbeeldingen kunnen worden bewaart in PNG, JPEG of TIFF formaat.

Daarnaast is het mogelijk een schermafbeelding te maken van het hele scherm, een bepaald venster of een geselecteerd deel van het scherm. Ook is het mogelijk om een timer in te stellen voor het nemen van de schermafbeelding.

RetinaCapture is enkel beschikbaar voor OS X Mountain Lion en optimaal te gebruiken bij een retina-scherm. Echter is het ook mogelijk deze applicatie te gebruiken voor 'niet' retina-schermen. Het is dan enkel mogelijk om niet-retina schermafbeeldingen te maken.

Meer freeware applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


  • mike korpel

    15 september 2012 om 10:37

    Goedemorgen, ik heb geen retina maar als ik wel een retinascreen maak is dit verschil dan wel te zien bij bevoordeeld een wallpaper?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!