5 september 2016

Vijf dingen die je nog niet wist over je iPhone

iPhone se

iOS bevat een hoop handige functies en opties, veel van deze mogelijkheden zijn direct zichtbaar en vragen weinig uitleg. Echter zijn er een hoop functies die je niet direct ziet, wel aanwezig zijn in iOS en bovendien ontzettend handig zijn.

In onderstaand overzicht sommen we de vijf interessantste dingen die je nog niet wist over je iPhone of iPad op. De tips zijn vooral gericht op de beginnende iOS gebruiker. Heb je bijvoorbeeld net de nieuwe iPhone SE aangeschaft dan kun je het beste ook eens onze basistips bekijken. Deze leggen onder andere het het aanmaken van een iCloud account uit, maar ook hoe kopiëren en plakken, wat is AirDrop, etc.

iOS registreert al je bezochte locaties

Wanneer je in het bezit bent van een iPhone 4s of hoger en een iPad 3 of hoger worden de locaties die je bezoekt gecodeerd op je iDevice opgeslagen. Op deze manier kan iOS je suggesties en informatie geven op basis van deze locaties. Je kunt ze controleren via Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ Systeem ▸ Veelbezochte locaties.


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


iCloud Drive applicatie installeren

Maak je gebruik van iCloud en de opslagmogelijkheid iCloud Drive, dan kun je vanaf iOS 9 de iCloud Drive applicatie installeren. Deze wordt niet standaard geactiveerd en moet je handmatig toevoegen via Instellingen ▸ iCloud ▸ iCloud Drive ▸ schakel de optie 'Op beginscherm' in. Vanaf dan heb je toegang tot de app en de content die je online hebt opgeslagen.


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Concepten bekijken in Mail

Een e-mail opstellen kan iedereen, maar in sommige gevallen wil je deze bewaren om op een later tijdstip te versturen of is er iets mis gegaan tijdens het opmaken. Deze e-mails kun je dan terugvinden in je concepten van de Mail applicatie. Je kan dan moeilijk doen om de e-mail in de postbus te gaan zoeken, maar wanneer je gedurende enige momenten tikt op het ‘Nieuw e-mailbericht’ icon zal automatisch een overzicht van alle concepten weergegeven worden. Check onderstaande video ter illustratie.


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Weeknummers activeren in iOS

Vanaf iOS 8 is het mogelijk om weeknummers te activeren in de Agenda app. Zo ben je altijd op de hoogte in welke week we zitten en ben je niet meer afhankelijk van informatie vanaf het internet of applicaties van derden. Je kunt ze activeren via Instellingen ▸ Mail, Contacten, Agenda (vanaf iOS 10: Agenda) ▸ schakel de optie 'Weeknummers' in.


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Waterpas?

Waterpas nodig? Je kan naar de bouwmarkt lopen, maar aan je iPhone heb je in principe genoeg. Deze bevat namelijk een waterpas waarmee je kunt controleren of iets recht is of vlak staat. De Waterpas kun je activeren via de kompas applicatie die standaard wordt meegeleverd in iOS 7. Open de applicatie en veeg naar links, onmiddellijk kan de waterpas horizontaal en verticaal geraadpleegd worden. Ook kun je de iPhone plat neerleggen om waardes te meten.


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) onHet achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.