6 september 2016

OS X: Snel een bestand openen via het dialoogvenster

Het komt vast wel eens voor dat je vanuit een app een bestand wilt openen. Dit doe je dan vaak via de optie 'Open' die je terugvindt in de menubalk bij 'Archief'.

Zodra de open-optie is geselecteerd wordt het dialoogvenster geopend. In principe moet je nu stap voor stap de mappen openen om zo het bestand te kunnen selecteren, maar dan kan eenvoudiger. Dit doe je met behulp van een sleepbeweging.

Bestand snel openen in een dialoogvenster

Sleep het bestand vanuit Finder of je bureaublad naar het geopende dialoogvenster. Onmiddellijk zal OS X (macOS) het bestand openen in het venster zonder dat jij dit handmatig moet doen.

bestanden openen via het dialoogvenster in Finder en apps

Bovenstaande optie is vooral handig bij het uploaden van bestanden op het internet of wanneer je procedures aan het uitvoeren bent in de bibliotheek-map. Uiteraard is dit alleen handig wanneer je bijvoorbeeld al Finder actief hebt of wanneer nog opzoek moet gaan naar het bestand. Finder is namelijk is ruimer opgezet dan het dialoogvenster.

Lees ook: Mappen openen in een nieuw Finder venster in plaats van tabblad


Reacties


  • Rob Vermeuen

    6 september 2016 om 21:31

    Het werkt ook bij ‘Opslaan als…’ met een nieuw bestand. Heb je een Finder open staan in een diep weggestopte map, dan kun je die map naar de dialoog slepen. Er komt dan een ‘Ga naar de map’-dialoogje waarin je alleen nog op ‘Ga’ moet klikken.

Een reactie toevoegen: