3 oktober 2013

iOS 7Vijf kleine wijzigingen in iOS 7 (deel 8)

ios 7 icon retinaMultitasken
Met behulp van de vernieuwde multitaskfunctie in iOS 7 kun je snel en eenvoudig actieve applicaties afsluiten. Hiervoor dien je gewoon tweemaal op de thuisknop te drukken, onmiddellijk krijg je een overzicht van de applicatie die geopend zijn inclusief een voorvertoning van de openstaande pagina.

Veeg deze voorvertoning omhoog om de applicatie volledig af te sluiten. Bijkomend voordeel in iOS 7, is de mogelijk om vanuit een applicatie de multitaskfunctie te activeren en vervolgens deze applicatie ook daadwerkelijk af te sluiten, dit was voorheen niet mogelijk.

Rekenmachine
De nieuwe look en snelle toegang tot de %-knop in de rekenmachine is een geweldige vooruitgang. Daarnaast kun je de rekenmachine ook snel raadplegen vanuit het bedieningspaneel (Control Center). Tijdens het uitvoeren van een som is het mogelijk om de uitkomst te laten uitspreken of te kopiëren. Dit doe je door gedurende enige momenten te tappen op de uitkomst en vervolgens de optie 'Spreek uit' of 'Kopieer' te selecteren.

rekenmachinekop

Safari
In voorgaande versie was het uiteraard al mogelijk om op je iPhone of iPod Touch meerdere pagina's te openen. Echter was je hier beperkt tot een maximum van acht pagina's. Vanaf iOS 7 is dit limiet opgeschort en kun je zoveel pagina's openen als je wilt. Voor de iPad was dit al mogelijk dankzij de meerdere tabbladen.

Agenda
Wanneer je in het bezit bent van een iCloud account en gebruik maakt van de Agenda applicatie kun je eenvoudig andere iCloud-gebruikers uitnodigen bij verschillende afspraken. Wanneer je zelf wordt uitgenodigd kun je deze activeren of afwijzen. In iOS 7 kun je ook de afgewezen uitnodigingen bekijken. Deze functie dien je te activeren door de Agenda applicatie te openen en in de navigatiebalk de optie 'Agenda's' te selecteren. Schakel vervolgens de optie 'Toon afgeslagen activiteiten'. Vanaf nu worden deze afspraken wel getoond in je agenda, maar blijf je 'beschikbaar'. Handig als je achteraf toch tijd vrij kunt maken.

agendaafwijze

Opladen
Tijdens het opladen van je iDevice verdween altijd de achtergrond en werd deze saai zwart met in het midden een grote batterij die langzaam de 100% bereikte. In iOS 7 is dit verleden tijd, de batterij is verdwenen en wordt enkel getoond bij het starten van de lading. Daarna krijg je onder de klok subtiel de status van de 'oplading' te zien.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jochen

  3 oktober 2013 om 10:14

  Misschien een domme vraag, maar zit die rekenmachine niet in iOS 7 voor iPad?

 • Rob

  3 oktober 2013 om 10:19

  @Jochen

  Helaas zit er geen rekenmachine op de iPad. Nog nooit erop geweest maar er zijn wel apps in de App Store die een rekenmachine mogelijk maken op je iPad.

 • Davey

  3 oktober 2013 om 12:03

  Ongelofelijk hoe veel informatie deze website over het nieuwe besturing systeem IOS7 heeft.

  Ben er enorm veel wijzer op geworden, en keep up the good work!

  Gr Davey

 • Wesley Fabry

  3 oktober 2013 om 12:07

  Dank je wel Davey! We zijn nog lang niet klaar en er komen nog een hoop geheimen en functies aan. iOS 7 biedt echt veel meer dan een nieuwe look, jammer dat niet iedereen tevreden is over het nieuwe systeem, maar die draaien vast wel bij ;-)

 • Ria niesten

  3 oktober 2013 om 13:18

  Ben er ook erg blij mee en vind het ios7 heel mooi. Alleen is mijn batterij heel snel leeg nu.

 • Joost

  3 oktober 2013 om 16:06

  Al de update 7.0.2 gedaan? Dat was voor mij een hele verbetering qua accu als functioneel! (iPhone4)

 • Leon Dekkers

  3 oktober 2013 om 20:21

  Is er ook een mannier om niet iedere keer als er in een agenda die iemand met je deelt een wijziging is, een melding te ontvangen?

 • Dekraker

  4 oktober 2013 om 9:12

  Telkens als ik naar een site wil, waar voor ik was aangemeld Moet ik nu steeds opnieuw inloggen. Ook al vink ik het aan.
  Wat doe ik verkeerd of wat moet ik doen

 • Kim Loes

  8 oktober 2013 om 12:13

  Sinds we de ios7 update hebben geïnstalleerd op onze ipad 3 is deze enorm traag bij het invoeren van gegevens. Als je iets typt dan duurt het ruim 10 sec. voor de getypte tekst in beeld komt. Herkent iemand dit? Wat kan ik hier aan doen?

 • Vd graaf

  22 oktober 2014 om 16:24

  Sinds de nieuwe update ios 8 is mijn ipad beduidend trager geworden.kan ik dit oplossen??

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!