18 september 2013

iOS 7Vijf kleine wijzigingen in iOS 7 (deel 1)

ios 7 icon retinaHet gehele kleurenpalet in iOS 7 is veranderd en heeft een strakke en frisse make-over gekregen. Daarnaast zijn alle iconen aangepast naar het nieuwe design. Dit zijn uiteraard kleine wijzigingen, die iedereen gelijk zal zien. In de 'kleine wijzigingen rubriek' laten we jullie de komende tijd kennis maken met de kleine aanpassingen in iOS 7.

Deze zijn niet alleen grafisch gericht, maar bevatten ook boordevol tips om alles uit iOS 7 te halen, check daarom regelmatig onze webpagina. In het eerste deel komen de kleine wijzigingen aanbod die je als beginnende iOS 7 gebruiker moet weten.

Beginscherm

De 'Glossy' look van iOS 6 heeft Apple volledige achterwegen gelaten en alle standaard icon worden daarom ook zonder glanzend effect weergegeven. Ook bij het glanzend effect bij het toevoegen van een webpagina aan het beginscherm is verdwenen. Wanneer je een applicatie download in de iOS App Store wordt deze als 'nieuw' gemarkeerd met behulp van een blauw bolletje voor de naam van de app in het beginscherm. Voorheen was dit een 'nieuw-banner' in de rechterbovenhoek van het app-icon.

beginscherm

Folders

De achtergrond van een folder wordt nu aangepast aan de achtergrond van je iDevice, bovendien wordt deze licht transparant weergegeven. In voorgaande iOS versies zat er een beperking op het maximale aantal apps in één folder. Deze is met de komst van iOS 7 verdwenen en je kan nu 'oneindig' veel applicaties toevoegen aan één folder. Daarnaast zijn de folders nu opgesplitst in verschillende vensters van telkens 9 applicaties, met een horizontale swipe kun je bladeren door de vensters.

folders

Klok

Als je opzoek gaat naar de standaard klok applicatie zal je merken dat deze er strakker en eenvoudiger uit ziet. Daarnaast wordt vanaf nu het exacte uur in het icon van app weergegeven, inclusief de secondenwijzer.

Safari

Ook Safari heeft grote veranderingen ondergaan, al deze veranderingen gaan we de komende tijd apart bespreken. We willen jullie alvast meegeven dat de adresbalk en zoekbalk samen gevoegd zijn, net zoals in Mountain Lion. Wanneer je dus een zoekopdracht wilt uitvoeren kun je dit onmiddellijk doen vanuit de adresbalk. Standaard wordt er gezocht in de zoekmachine van Google, je kan dit aanpassen via Instellingen ▸ Safari ▸ Zoekmachine

safarizoeken

Statusbalk

De statisch zwarte statusbalk is verdwenen in iOS 7 en heeft plaatst gemaakt voor een mooi smal/subtiel doorschijnend exemplaar. De netwerksterkte van je aanbieder wordt voortaan aangegeven met bolletjes in plaats van streepjes. Mocht je nog een GPRS-signaal ontvangen wordt dit weergegeven GPRS in plaats van een klein (leeg) bolletje. Edge, 3G en 4G worden op de 'oude' wijze weergegeven.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • marco

  18 september 2013 om 21:40

  Toch jammer dat die truttebel in mijn iPhone nog steeds niet in mijn native language kan babbelen.

 • Jordy

  18 september 2013 om 22:10

  Wat ik mis in safari is het zoeken naar woorden.
  Ik bedoel dus specifiek zoeken naar woorden op een site. Deze kon je voorheen bij IOS 6 typen boven het toetsenbord.

 • Claudia

  18 september 2013 om 22:14

  Op mijn tel heeft hij het wel gedownload maar installeren geeft hij aan dat er geen updates zijn. Maar op mijn iPad doet hij het gewoon. Wel heel mooi en scherper.

 • antoon

  18 september 2013 om 22:38

  Jordy, gewoon je vinger in het midden van je scherm naar beneden trekken en vanboven kan je nog altijd invullen wat je wil zoeken! Ik mis alleen de 3D effect van de laatste maanden met de bèta’s van eis7;((

 • antoon

  18 september 2013 om 22:53

  Allée,nu plots is mijn 3D effect toch in gang geschoten;))

 • mk

  18 september 2013 om 23:25

  @jordy je kunt gewoon het woord dat wil zoeken op een pagina in de adresbalk boven in safari typen. volgens zie onderin op deze pagina de resultaten.

 • Martijn

  19 september 2013 om 0:50

  F*cking lange vertraging met typen. Niet gewend van apple; zo’n grote bug na een update…

 • Mo

  19 september 2013 om 1:15

  De aps die je nog aan hebt staan, bij de vorige software moest je alles nog wegklikken ivm batterij zuinig. Is dit nu nog steeds?

 • Esmee

  19 september 2013 om 7:52

  Ziet er super gaaf uit! Alleen hoe moet je nu je batterij besparen en je programma’s afsluiten? Met dubbelklikken en het programma vasthouden doet hij het niet meer…

 • antoon

  19 september 2013 om 8:20

  Esmée, dubbelklikken en met vingers de apps-foto’s naar boven sliden;)) kan 2 tegelijk wegsliden;))

 • Dvd

  19 september 2013 om 8:20

  Esmee je moet dubbel klikken op de home button zoals gewend en dan het plaatje naar boven vegen dan sluit de app af

 • Nanne

  19 september 2013 om 8:21

  Esmee je kan ze gewoon omhoog swipen. Je kan met 3 vingers ook 3 apps tegelijk sluiten.

 • Karin S.

  19 september 2013 om 10:51

  Ik zocht voorheen vanuit spotlight alles wat ik wilde hebben, zowel op mijn telefoon als op internet. Ik gaf dan bij de resultaten gewoon aan “zoeken op het web”. Dat kan nu niet meer, ik zie alleen de resultaten op mijn Iphone. Hoe kan ik instellen dat hij ook op internet zoekt? Bij instellingen zie ik deze optie niet.
  Moet ik nu iets op het web apart zoeken via Safari ofzo?

 • Toeba

  19 september 2013 om 11:14

  Klopt het dat je nu WEER informatie niet meer ziet als je omlaag veegt? Dat is wel heel erg jammer!

 • Liza

  19 september 2013 om 11:16

  Hoe zet ik het scherm vast.

 • Wesley Fabry

  19 september 2013 om 11:17

  Karin, het is niet meer mogelijk om via Spotlight te zoeken op internet (Safari en wikipedia)

  Toeba, de weer informatie is vervangen door een korte omschrijving van het weer op dat moment, dit vind je terug onder de optie ‘Vandaag’

 • Liza

  19 september 2013 om 11:24

  Heb het al gevonden!

 • manuela

  19 september 2013 om 11:58

  Op de een of andere manier lukt het mij niet meer om de foto die ik als achtergrond gebruik aan te passen naar het formaat dat ik wil. Hebben meerdere mensen hier last van?

 • Jolande

  19 september 2013 om 13:03

  Is het mogelijk de oude weergave terug te zetten? Ik ben kleurenblind en kan bijna niets meer zien met de huidige weergave, in instellingen staat de optie, draai kleuren om maar dat is helemaal onduidelijk voor mij, ik hoop op een oplossing want zo is de telefoon onbruikbaar voor mij

 • john

  19 september 2013 om 16:53

  Wat een lelijke klok. Ik mis de Mondaine klok, waar Apple een hoop geld heeft betaald om deze te gebruiken.

 • Lien

  19 september 2013 om 17:17

  Mij lukt het inderdaad ook niet meer om mijn achtergrond foto aan te passen aan het formaat dat ik wil…

 • Riccardo

  19 september 2013 om 17:53

  Hoe kan ik het scherm van mijn iphone te zien krijgen op mijn televisie via Apple tv?

  Als je vroeger 2x op de home knop drukte en je schoof je icoontjes naar links kwam je op den duur bij de keuze of je je iphone via Apple tv wilde weergeven. Nu met het nieuwe sluiten van de icoontjes (naar boven schuiven met 3 vingers tegelijk) staat deze optie er niet meer tussen

 • Lenny

  19 september 2013 om 18:04

  IK HEb ook een niet normale vertraging met typen op mijn iPhone 4.bijna onwerkbaar, is hier iets aan te doen?

 • Chan

  19 september 2013 om 18:36

  Mijn beginscherm afbeelding is heel wazig.. Heeft iemand hier een oplossing voor waar die instellingen zitten voor scherper maken

 • Pluis

  19 september 2013 om 20:12

  Klopt, ook mijn achtergrond foto krijg ik niet meer aangepast…
  Door te “knijpen” wordt hij wel kleiner, maar dan springt hij weer terug naar hoe het stond…. In mijn geval, te groot. Portrait, landscape, foto van foto, geen idee…

 • Britt

  19 september 2013 om 20:59

  Voorheen kon je beginscherm en toegangscherm een aparte achtergrond zijn, nu kan je alleen nog maar een achtergrond voor allebei? Klopt dat….

 • Britt

  19 september 2013 om 21:02

  Laatmaar! Ik heb het al gevonden, wel jammer dat de foto inderdaad niet meer kleiner kan worden gemaakt want dat springt ie weer terug op normale grote..

 • jotie

  19 september 2013 om 21:02

  help.. sinds het downloaden van IOS7 op de iphone 4kan ik nog met moeite een sms typen, een immense vertraging als ik iets typ, is bijna onwerkbaar … is daar iets aan te doen

 • Arya

  19 september 2013 om 21:20

  Ik dacht eindelijk een nieuwe update van de IOS. maar nu heb ik dus ook een vertraging met het typen. weet iemand een oplossing hier voor? wordt er helemaal gek van..

 • Melissa

  19 september 2013 om 21:49

  Sinds de update kan ik geen aankopen meer doen in de apple store. Er blift maar een rondje staan en hij download niks, ongeacht of het gratis is of niet. Hoe kan ik dit oplossen?

 • Fred

  19 september 2013 om 21:59

  OOK IK HEB EEN Enorme vertraging met typen en spontaan sommige letter als hoofdletter vreemd. HOE LOSSEN WE dit op. RESET werkt niet.

 • Angela

  19 september 2013 om 22:22

  Wat een tegenvaller de nieuwe versie. Foto,s te groot voor beginscherm. Krijg pijn in mijn ogen van al dat wit. Bah geen vooruitgang

 • Sjon

  19 september 2013 om 22:49

  Mooie update alles werkt perfect toestel is juist sneller geworden en handiger. Blijf het raar vinden dat je de kleuren niet kunt aanpassen

 • Larissa

  19 september 2013 om 23:55

  Enig idee hoe je de wazige achtergrond van je begin scherm gewoon je normale afbeelding krijgt? Vind dit zo jammer..

 • Piet Vorstenbosch

  20 september 2013 om 8:17

  ios 7 erop gezet werkt wordonhd niet meer

 • Valerie

  20 september 2013 om 9:37

  Ik ben een app kwijt :s. Ik wou mij app verwijderen uit een foldermapje en op het gewoon scherm verslepen en deze us nu weg. Als ik bij zoeken denaam vn de app intyp, vind hij deze wel maar ik vind hem niet meer op mijn scherm. Iemand???

 • Tijn

  20 september 2013 om 11:42

  Hoe zorg ik er voor dat de achtergrondfoto op het toegangsscherm niet meer wazig is? Heel apart.

 • Marieke

  20 september 2013 om 14:37

  Op verschillende sites en ook hier wordt gezegd dat je in je telefoon kan zoeken (waar dat voorheen kon door het homescreen naar rechts te swipen) door in het midden het scherm naar beneden te trekken. Ik begrijp niet waarom dat bij mij niet werkt. Of werkt dit alleen als je het berichtencentrum uitzet? Want dat is het enige dat ik te zien krijg. Ik vind het bijzonder vervelend!

 • Marieke

  20 september 2013 om 14:39

  Dat is het dus niet, berichtencentrum blijft weergegeven en geen zoekmogelijkheid.

 • Marieke

  20 september 2013 om 14:41

  Nog een vraag. Voorheen was het geluid van de SMS-toon hetzelfde als de toon van Whatsapp. Nu wordt de klassieke toon voor whatsapp gebruikt en de nieuw gekozen toon voor SMS. Waar stel ik het in voor Whatsapp?

 • Ton de Konng

  20 september 2013 om 15:01

  Vraag; Voorheen,als je dan Google opende dan zag je gelijk de locatie waar je zat en kon je gelijk zoeken op winkels,banken,cafe`s enz… dat werkt niet meer. Hoe kan ik dat instellen..? Ik zie ook het “locatievoorziening” tekentje niet meer constant. terwijl de locatievoorziening wel aanstaat,ook bij safari..

 • Pia

  20 september 2013 om 15:11

  Ik heb ook een wazige foto op mijn beginscherm, terwijl ik dit niet zo heb ingesteld ofzo.. De foto was voorheen gewoon normaal en dus scherp.

  Iemand enig idee hoe dit komt? en hoe ik de foto nog normaal krijg?

 • Raoul

  20 september 2013 om 16:56

  Ben het icoon kwijt om muziek van de telefoon op de Apple tv af te spelen, suggesties?

 • Raoul

  20 september 2013 om 17:05

  Gevonden; naar boven vegen, daar zit de functie

 • Sandy

  20 september 2013 om 18:12

  Sinds de ios7 update geen internet meer, iemand ervaring? Tele2 helpt me niet verder..

 • Jan

  20 september 2013 om 19:22

  He Martijn ,

  ” Martijn 19 september 2013 om 0:50
  F*cking lange vertraging met typen. Niet gewend van apple; zo’n grote bug na een update… ”

  Gewoon ff je iPhone in DFU MODE zetten en dan opnieuw via iTunes updaten, dan is de vertraging over , mijn vrouw had er ook last van

 • Lenny

  20 september 2013 om 21:07

  Ik heb inmiddels een oplossing voor het probleem van het vertraagd typen, nog makkelijker dan voorgaande oplossing
  Ga naar instellingen, dan naar iCloud, dan naar documenten en data. Zet dit uit. Dan is het probleem verholpen.

 • M5power

  20 september 2013 om 22:05

  Mijn achtergrond van de beginscherm is opeens wazig geworden, hoe kan ik het oplossen dat het niet meer wazig is?

 • cor

  20 september 2013 om 22:52

  brwosres zoeken via googel
  kanniet gelijk meer op internet adress komen zonder googel
  kan dit terug naar ios6 system?

 • Saskia

  21 september 2013 om 1:34

  Weet iemand hoe ik mijn beeldscherm vast kan zetten??

 • Anne-Marie

  21 september 2013 om 2:21

  Ik kan geen foto’s meer met whats app versturen sinds de ios7 update. Ontvangen wel. Doe ik iets fout?

 • Chris

  21 september 2013 om 6:15

  Inderdaad geen foto’s meer versturen via whats app. Wel ontvangen…

 • Judith

  21 september 2013 om 8:44

  Werk met een Ipad 2. Sinds de update is mijn spotlight balk weg? Wie weet hoe ik deze weer terug kan krijgen? Nu komt mijn agenda in beeld.

 • Judith

  21 september 2013 om 9:01

  :-) gevonden! In het midden van beginscherm vinger op scherm houden en naar beneden vegen (ipv bovenaan)….

 • Hennie

  21 september 2013 om 10:03

  Ik ben de iconen van apps op startscherm kwijt na ios 7 op iphone4. Hoe zet ik die terug?

 • Gerard

  21 september 2013 om 11:12

  Manuela en Brit
  Ga naar instelingen dan naar achtergrond en zet uit automatisch aanpassen
  Dan kan je jouw achtergrond foto’s grote wijzigen

 • sofie

  21 september 2013 om 11:12

  hetzelfde probleem hier … apps zijn verdwenen van het startscherm op iphone 4s. hoe krijg ik deze terug?

 • sofie

  21 september 2013 om 11:15

  en ben mijn configuratiescherm ook kwijt, kan dus niet naar instellingen!!!! Iemand?

 • Vicky

  21 september 2013 om 11:20

  De achtergrond van mijn toegangsscherm blijft wazig na de update… Hoe los ik dit op?

 • Kris

  21 september 2013 om 15:00

  Als ik in de telefoon een nieuw contact wil toevoegen krijg ik geen toetsenbord te zien als ik een naam wil ingeven, iemand een idee hoe dit kan?

 • Ab

  21 september 2013 om 15:15

  Ik zicht altijd alles door naar rechts te sliden dan kreeg je het zoek scherm, na de update kan dit niet meer!

 • Kris

  21 september 2013 om 16:35

  @ Ab, dat is nu gewoon van boven naar beneden swipen

 • Dave

  21 september 2013 om 17:54

  Ik heb steeds GPRS ipv 3 G verbinding op mijn iPhone 4 sinds update iOS 7.

  Iemand een oplossing?

 • Dave

  21 september 2013 om 18:05

  Ik heb steeds GPRS ipv 3 G verbinding op mijn iPhone 4 sinds update iOS 7.

  Iemand een oplossing?

 • Maud

  21 september 2013 om 20:48

  Mijn achtergrond is helemaal wazig en ik krijg geen berichten meer binnen oo mijn toegangsscherm , kan iemand helpen?

 • Margot

  21 september 2013 om 22:21

  Ik heb een ipad2 en kom ook problemen tegen.

  Gerard, dat automatisch aanpassen is op de ipad alleen voor de helderheid, ik kan nog steeds mijn foto’s niet aanpassen voor toegangs- en beginscherm! Ziet er niet uit!!!

  Verder kan ik ‘vandaag’ op de ipad nergens vinden, iemand een tip???

  Heb hier gelukkig al wel de batterijtip gevonden. Vind deze update tot nu toe absoluut geen verbetering en al helemaal niet qua vormgeving! Ziet er maar goedkoop uit.

 • Ray

  22 september 2013 om 9:18

  Zoals meerdere mensen hierboven aangegeven hebben, ook ik ben heel benieuwd naar een oplossing voor:

  Mijn achtergrond van de beginscherm is opeens wazig geworden, hoe kan ik het oplossen dat het niet meer wazig is?

 • Kleine Jan

  22 september 2013 om 9:18

  Saskia, haal je bedieningspaneel te voorschijn (van onderkant scherm naar boven). Rechtsboven zit de scherm vast knop

 • Nicole

  22 september 2013 om 9:34

  Ik kan geen foto’s meer versturen via whatsapp en ook niet via Facebook. Er staat dat ik bij privacy kan aanpassen, helaas lukt dit niet. Ik kan wel foto’s ontvangen maar deze worden niet automatisch opgeslagen aan mijn fotorol. Wie herkent dit probleem en heeft de oplossing ?!

 • Harold

  22 september 2013 om 10:37

  Helpppp mijn iTunes store werkt niet meer sinds update iOS 7.
  Ideeën?

 • Marijke

  22 september 2013 om 16:19

  Hoi heeft iemand een idee hoe ik mijn agenda kan invullen zou wel prettig zijn voor me afspraken.

 • Millie

  22 september 2013 om 17:16

  Ik ben de statusbalk, op mijn toegang- en beginscherm, kwijt sinds de update. Iemand tips?

 • Simone

  22 september 2013 om 17:30

  Voor Dave en anderen met problemen G3/gprs? Even toestel uitschakelen en weer aan! Als het goed is, opgelost!!! succes!

 • Patricia

  22 september 2013 om 21:24

  Vroeger kon je 2x op je grote knop klikken om laatste APps te openen en dan te sluiten voor batterij besparing als ik er nu op klik komen laatste apps wel maar jan ze niet sluiten????

  Geen batterij besparing meer mogelijk ofzo???

 • Marloes

  22 september 2013 om 21:27

  Helpppp!! Vind deze nieuwe software iOS 7 helemaal niets. Ik wil mijn oude software terug hoe doe ik dit????

 • Sannekuh

  22 september 2013 om 22:45

  Sinds de update op mijn iPhone 4S kan ik vanuit foto’s deze niet meer versturen met e-mail. Alleen nog maar met iCloud of per sms.
  Als ik vervolgens met g-mail de foto’s wil versturen kan ik geen video’s versturen. Deze worden dan niet in mijn filmrol weergegeven terwijl ze er toch echt staan. Iemand een oplossing? Thanks

 • Kiliaan

  22 september 2013 om 23:28

  Wat ik me afvraag is als er een aangepaste versie komt voor Mac. Wat ik nu spijtig vind is dat de versie van ios7 niet meer overeen komt met mijn Mac. De iconen zijn anders uiteraard. Alsook het synchroniseren van me agenda. Op Mac nog het oudere systeem. Hopelijk wordt er snel een aangepaste update met nieuwe logo’s aan het besturingssysteem voor Mac uitgebracht. Iemand die daar al iets van vernomen zou hebben?

 • Liz

  23 september 2013 om 8:11

  Hoi!

  Ik mis bij de ios7 update een aantal apps.
  Hoe kan dit?
  En als ik in de app store ze probeer te vinden zegt ie alleen open en gebeurd er niks.
  Wie kan mij helpen?
  Gr Liz

 • Rémy

  23 september 2013 om 12:16

  Hallo,

  Weet iemand hoe ik mijn apps op de achtergrond ng kan sluiten? Vroeger was et 2x de home button en dan op de app ingedrukt houden rn kwan er een min teken op te staan….

 • Wesley Fabry

  23 september 2013 om 12:19

  Hoe applicaties afsluiten in iOS 7? Klik hier!

 • Genevieve

  23 september 2013 om 12:31

  Sinds ik IOS7 heb geïnstalleerd, werkt alleen mijn WIFI nog en niet de 3G. Dus geen internet meer buiten de WIFI zone. Iemand een oplossing? Ik heb hem al een aantal keren aan en uit gezet maar dit helpt niet.

 • Rémy

  23 september 2013 om 12:36

  Thnx wesley!

 • Jan

  23 september 2013 om 12:49

  Hier ook een wazig toegansscherm, telefoon een x uit en aan en het was opgelost !

  Succes
  iPhone 4s

 • wendy

  23 september 2013 om 13:54

  Na ios7 update op mijn iphone, ben ik sinds vanmorgen ineens al mijn contacten kwijt en mijn agenda is helemaal leeg?? Mijn ipad heb ik nog niet geupdate naar ios7 en daar heb ik nog wel al mijn contacten op en mijn agenda. Hoe krijg ik dit nu weer terug op mijn iphone en wie weet wat er is fout gegaan.

  Graag tips

 • Evi

  23 september 2013 om 14:01

  Hoi, heb probleem naar update iOs7.0. Ik heb instagram als app. Ik kan deze ook terugvinden in beginscherm. Het probleem is dat ik geen foto’s meer kan delen via instagram. Als ik de instellingen wil wijzigen verwijst instagram mij naar de instellingen op de iPhone. Alleen is instagram daar nergens terug te vinden. Heeft er iemand raad voor mij?

 • Lisa

  23 september 2013 om 14:50

  Ik kan geen mails meer versturen met iOS 7. Heb nergens de mogelijkheid om een nieuwe mail aan te maken, of om te reageren op een reeds gestuurde mail. Meer mensen last van en hoe op te lossen??

 • pronk

  23 september 2013 om 16:58

  Na de update van ios 7 lukt het niet meer om apps te downloaden en update ervan krijg steeds dat ik de itunes voorwaardes moet acepteren maar dat lukt niet iemand een idee?

 • D.

  23 september 2013 om 18:22

  Mijn achtergrond op m´n toegangscherm is wazig. Eerst was dit niet zo?!

 • nick

  23 september 2013 om 20:08

  ik heb ios7 gedownload maar nu kan ik in mijn contacten geen naam of nummer of achternaam meer typen hoe komt dit??????????? ;-D

 • Marijn

  23 september 2013 om 20:24

  ik heb, zoals Sannekuh, het probleem dat ik geen foto’s meer kan verzenden via Mail.
  iemand hier de oplossing voor?

  Marijn

 • nathalie

  24 september 2013 om 7:46

  werk met ipad 2 sinds update heeft de ipad moeite om in te loggen bij de apps. Zeker met een wachtwoord. Iemand een idee hoe dit op te lossen.

 • Janny

  24 september 2013 om 10:49

  Na update staat er gprs ipv 3G heb hier even verbinding mee en dan is het weer weg. Al gebeld met provider en alles staat goed , tig keer al aan en uit gezet niets helpt! Zie dat meer mensen dit probleem hebben. Heeft iemand al de oplossing??

 • Monique

  24 september 2013 om 12:10

  Ik kan sinds de update naar iOS 7 geen muziek meer luisteren via mijn docking station. Iemand een tip voor mij?

 • Roel

  24 september 2013 om 12:41

  Met de vorige versie kon je door 2 keer kort achter elkaar de home knop in de drukken allen op de achtergrond draaiende programma’s sluiten. Dit bespaarde voor mijn idee me batterij en ik vond t ‘opgeruimd’ er uit zien. Nu staat alles open na 2 keer home knop en krijg t niet gesloten. Heb via instellingen ‘ververs achtergrondprogramma’s’ uit gezet maar toch blijven ze nog open staan. Ik wil ze gewoon weg hebben. Idee?

 • Richella

  24 september 2013 om 15:55

  Hoi, ik wil een foto als achtergrond hebben. Die had ik ook voor ios7 maar nu word hij zo groot dat ik niet mn hele foto zie. Bij achtergrond kan ik hem alleen maar groter maken maar niet kleiner. Iemand een udee

 • heleen

  24 september 2013 om 16:11

  ios7 zondag geinstalleerd op Iphone maar sinds gisteren zijn mijn agendas weg. Kan alleen nog verjaardag aanklikken. Kan ook niets toevoegen. Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen. Op Ipad is wel alles nog werkend. Krijg het niet gesynchroniseerd

 • Chris

  24 september 2013 om 19:11

  Hier ook geen 3G meer sinds de update, ben erg nieuwsgierig naar een oplossing, terug naar 6 is ook welkom

 • Anke

  24 september 2013 om 19:58

  ik heb geen 3G meer maar gprs, en me achtergrond foto kan ik het formaat niet meer wijzigen, zoomt heel dichtbij in heeeel irritant iemand een idee?

 • Ruth

  24 september 2013 om 20:29

  Ik heb sinds ios7 geen filmtitel meer onder mijn video’s staan. Dat is erg lastig zoeken. Kan iemand vertellen hoe ik die weer zichtbaar kan maken?

 • Britt

  24 september 2013 om 21:25

  Wanneer ik een foto wil zetten op mijn toegangsscherm zie ik hem volledig ingezoomd. Ik kan hem niet volledig zien. Wie kan mij helpen???

 • Dehlia

  25 september 2013 om 10:17

  Ik heb ook na de update GPRS in plaats van 3G. Levert dit geen extra kosten op? Wat is GPRS? En hoe krijg ik 3G terug?

 • Sanne

  25 september 2013 om 15:19

  Sinds de update kan ik geen foto’s versturen vanaf mijn Iphone naar mijn mail. En verder kan ik geen contacten opslaan, omdat er geen toetsenbordje komt te staan. Ik kan dus ik kan geen naam invoeren (net zoals Kris hier boven). Wie weet de oplossing?

 • Sanne

  25 september 2013 om 15:21

  Oja en Roel je kunt je draaiende apps afsluiten door ze omhoog te sliden! :)

 • Detlev

  25 september 2013 om 20:33

  Als ik een contact wil toevoegen krijg ik GEEN toetsenbord in het scherm om je gegevens in te voeren, heeft iemand hier een oplossing voor?

 • Tinus

  25 september 2013 om 21:15

  Ik was ook een aantal app icoontjes kwijt, maar heb ze weer gevonden. Ze stonden op een 3e pagina, terwijl er op de 2e pagina maar 1 app icoon stond.

 • Joost

  26 september 2013 om 0:22

  @ Dehlia. GPRS is hetzelfde als 2g oftewel het gsm netwerk dit brengt dezelfde kisten met zich mee als 3G maar is heel traag.

  Na de update werkt bij mij alles prima op de 4s 16gb. Ook het toetsenbordje is er. Kijk anders ff onder instellingen/algemeen/ mobiel datanetwerk on te kijken of 3G nog aanstaat.

 • Tim

  26 september 2013 om 7:18

  Hoe krijg je die lelijke grijze balk op je beginscherm weg, met ios6 kreeg ik dat weg maar nu is mijn background maar half te zien door die lelijk grijze balk

 • Hendrik

  26 september 2013 om 9:53

  Geen internet ???…3G uitschakelen en internet, mails werken terug !!!!

 • Janne

  26 september 2013 om 11:57

  Sinds vandaag is mijn toegangsscherm afbeelding wazig..bij veranderen en proberen met standaard iPhone afbeeldingen/ achtergronden blijft dit zo.. Weet iemand wat ik kan doen om dit te veranderen en weer helder te krijgen?

  Alvast bedankt!

 • Hans

  26 september 2013 om 13:55

  Hoe krijg ik een scherm weer weg bij de app store? Er staat negens geen kruisje en weg ‘vegen’ doet het ook niet?

 • Peggy

  26 september 2013 om 16:08

  Hier zelfde problemen met ipad2: achtergrond grootte afbeeldingen niet aan te passen ( ook niet na uitschakelen automatisch aanpassen).
  Regelmatig wordt ingetypte tekst vertraagd weergegeven.
  Bij terugschakelen vanuit app naar homescherm, lijkt dit niet vloeiend te gaan…
  Och ja, kinderziektes van ios7.
  Wordt tijd voor correcties APPLE!!!
  En wat mij betreft mag dat wit overal ook wel iets minder…pfff…

 • Petra

  26 september 2013 om 18:14

  Ik heb de nieuwe versie gedownload maar nu kan ik via whatsapp geen fotos meer versturen, wie weet de oplossing, via privacy instellingen- fotos dat gaat niet, ik kan daar niks aanvinken, help

 • Wilma

  26 september 2013 om 22:43

  Sinds ios7 geen geluid meer bij kaarten/tomtom en ook geen geluid bij video’s kijken terwijl t geluid wel aanstaat in de instellingen

 • Theo

  27 september 2013 om 11:02

  Verplaats en wijzig grootte bij lockscreen werkt niet.
  Mijn oude foto uit filmrol stond in iOS 6 goed en is nu te groot.
  Verplaatsen lukt wel maar verkleinen niet. Wie helpt mij?

 • Theo

  27 september 2013 om 11:09

  Kan ik terug naar iOS 6?

 • Theo

  27 september 2013 om 11:14

  Hoe kun je applicaties sluiten? iOS 6 dubbel klikken kruisje aantypen en klaar, en nu?

 • Linda Borms

  27 september 2013 om 15:35

  Na de update naar ios7 kan ik geen mails meer versturen. Kan iemand me verder helpen? Dank!

 • Herman.d

  27 september 2013 om 16:30

  Heb de update ook ontvangen, en vind het van mijn kant een verbetering.
  Alleen 1 kanttekening heb ik wel.
  Het toetsenbord van de ipad 2 kan men die ook een andere kleur geven?
  Bv zwart met witte letters.

 • Diego

  28 september 2013 om 9:50

  Hoe KAN HET DAT ALS IK EEN NIEUWE CONTACT WIL INVOEREN.. EN DAN EEN VOORNAAM OF ACHTERNAAM WIL INVOEREN DAT IK GEEN TOETSENBORD TE ZIEN KRIJG???????????????????????????????????????

  IEMAND TIPS IDEEEN ? BEDANKT

 • Henk

  28 september 2013 om 15:15

  HELP ik ook probleem
  Na updaten ios 7 sinds vandaag alle contacten leeg ( hersteld met Back UP prog)
  Maar ergernis agenda is ineens hellemaal leeg en lan alleen nog maar verjaardagen aanklikken
  Please help

 • Anne

  29 september 2013 om 0:43

  als ik type gaat dit zonder geluid, vind dit niet zo heel fijn. Kan echter nergens vinden waar ik dit kan aanzetten of wijzigen. Weet iemand dit toevallig. Wordfeud meldingen krijgen ik ook niet meer binnen

 • Caro

  30 september 2013 om 18:49

  Met ios7 lukt het niet meer om app toe te voegen. Vraagt in scherm alg. voorwaarden ‘stuur email’ maar die reageert helemaal niet

 • Lory

  30 september 2013 om 19:08

  Mijn iTunes Store werkt ineens niet meer!!! Weet iemand waarom! Ik graak er 1 second op en dan sluit dat weer van zlef!! HEEEEELP ME :-) alvast bedankt

 • Albert

  30 september 2013 om 19:39

  Na de updat zijn de kleuren erg flets van mijn ipad. Alles is erg wit. Kun je dit ergens instellen. Anders heb ik spijt als de haren op mijn hoofd van deze update

 • wijnand

  30 september 2013 om 23:39

  Ik een iPhone 4
  Update gehad en nu staat er vaak gprs in plaats van 3g.
  Als de telefoon op GPRS staat is de telefoon kei traag
  Hoe kan ik dit uitzetten ?
  Is dit geen probleem als ik dit uitzet
  Gr Wijnand

 • Ed

  1 oktober 2013 om 9:56

  Ben het eens met Angela: die soft-witte kleur van het scherm en pastel-kleuren van de icoontjes vind ik absoluut geen verbetering in vergelijk met het vorige. Kan ik dit aanpassen zonder terug te gaan naar voorgaande iOS?

 • Evie

  1 oktober 2013 om 11:18

  OPLOSSING voor VAGE foto in je opstartscherm beginscherm!!

  Gewoon je Iphone opnieuw aan en uit zetten!
  Dan is de foto weer helder en kun je de WA en andere meldingen gewoon weer op je scherm zien.

 • Billyevers

  1 oktober 2013 om 15:58

  Ik heb ook de update gedaan en kan opeens geen foto’s ontvangen via whatsap normaal zet hij ze gelijk bij mijn foto’s en nu niet iemand reden? Op oplossing ??

 • beck

  1 oktober 2013 om 18:11

  Kan iemand reageren op het fotoprobleem in whattsapp.. ik kan ook niets verzenden. begrijp dat ik waarschijnlijk één keer op nee heb gedrukt toe whatsapp toestemming vroeg. nu kun je bij privacy bij instellingen dit niet meer alsnog aanvinken. Dit laatste wordt overal als enige oplossing genoemd… Hoe kan ik deze toestemming wel weer verkrijgen!!!!! wordt hier niet goed van.

 • beck

  1 oktober 2013 om 18:12

  word – t :)

 • Doortje

  2 oktober 2013 om 10:30

  Voor iedereen die problemen heeft met het aanpassen van de grootte van de achtergrond: Ga naar instellingen, algemeen toegankelijkheid, verminder beweging. Zet die aan. Dan krijg je weer een gewoon formaat foto. Succes!

 • Jan Barten

  2 oktober 2013 om 23:26

  Kan afbeeldingen in Safari niet meer achter elkaar bekijken, alleen telkens los van elkaar
  Wat aan te doen?

 • Edith

  3 oktober 2013 om 2:01

  Hallo ik kan mijn foto’s niet meer kleiner maken alleen iets groter vind dit erg lastig en als ik op een foto druk kan ik zo ook niet meer bewaren zijn er niet op vooruit gegaan helaas, misschien komt er snel een oplossing want dit is ook niks.

 • monique

  3 oktober 2013 om 8:07

  Kan een ontvangen sms niet meer selecteren en doorzenden.
  De agenda is meer dan waardeloos.
  De vorige versie was veel overzichtelijker, als je op een datum klikt moet je scrollen om het tijdstip van je afspraak te vinden of je moet op het op het icoon tikken, dat je alle afspraken krijgt te zien.
  Verder kan ik wel de tekstgrootte aanpassen voor contacten etc. maar bij de instellingen van apple is de tekstgrootte erg klein en kan ik deze niet aanpassen

 • Van Hove Dirk

  4 oktober 2013 om 14:45

  De foto op mijn beginscherm van iPhone 5 word onscherp weergegeven…en dit sinds de update volgend op de installatie van ios7.
  Is er iemand die hier voor een oplossing weet.
  dirk.van.hove1@pandora.be

  Alvast bedankt.

 • T

  5 oktober 2013 om 11:16

  ik kan geen achtergrond meer instellen op mijn beginscherm, want als ik een achtergrond wil instellen kan dit alleen voor het toegansscherm. hoe kan dit en is er een manier waardoor het wel weer kan?

 • Wesley Fabry

  6 oktober 2013 om 8:48

  Gelieve alle problemen en vragen te melden op appletips genius..
  Hier probeert de redactie en andere appletips gebruikers te antwoorden op je vraag/probleem.

  http://www.appletips.nl/atgenius

 • Georgio

  6 oktober 2013 om 19:09

  Hallo,

  Sinds de update van iOS7 heb ik alleen maar problemen. Mijn I Message werkt niet meer en ik kan geen spelletjes credits kopen via de iTunes store of het spelletje zelf terwijl dit voor de update nog wel allemaal werkte! Ik ben hier echt niet blij mee ik heb een iTunes kaart van €15 gekocht en ik kan hem nog en eens gebruiken! Weet iemand wat ik eraan kan doen? Gr Georgio

 • Georgio

  6 oktober 2013 om 19:10

  Hallo,

  Sinds de update van iOS7 heb ik alleen maar problemen. Mijn I Message werkt niet meer en ik kan geen spelletjes credits kopen via de iTunes store o

 • Joost

  8 oktober 2013 om 20:10

  Gprs ipv 3G? Ga naar instellingen – mobiel datanetwerk – stel opnieuw in, dan zou die het weer moeten doen! Succes

 • Dirk

  8 oktober 2013 om 20:55

  Hoe applicaties afsluiten ? In ios6 dubbel klikken, kruisje aantypen en applicaties is weg
  Hoe gaat dit nu? Wie kan mij helpen

 • Mieke

  9 oktober 2013 om 12:02

  Problemen met foto’s op maat krijgen op schermen van mijn IPad mini, ook klikken op verplaats reageert niet, diverse tips uitgeprobeerd, maar helpen niet, help!
  I

 • Jacqueline

  10 oktober 2013 om 15:51

  Ik kan geen nieuwe contacten aanmaken want het toetsenbord ontbreekt!

 • Astrid

  11 oktober 2013 om 15:05

  Sinds de update kan ik vanuit mijn mail op m’n iphone 5 niet meer meerdere foto’s tegelijk opslaan op de camera rol. Er staat nog wel “bewaar 15 afbeeldingen” maar dat werkt niet meer. Nu moet ik er stuk voor stuk op klikken om ze te bewaren!! Kan iemand me helpen?

 • Ramy

  11 oktober 2013 om 16:56

  Als ik de apps met drie vingers wegschuif dan blijft de middelste app hangen
  Zonder plaatje boven het icoon maar het icoon kan je wel nog zien!!!!
  Help me

 • Lenja

  17 oktober 2013 om 18:12

  Hallo, sinds de nieuwe update geen geluid meer!! Alleen bij mn wekker een als ik gebeld word wel. Bij filmpjes, tikken bij een een bericht typen en bv. Een bericht krijgen geen geluid! Please weet iemand hier een oplossing voor?

 • Leetje

  19 oktober 2013 om 9:22

  Sinds de update kan ik de foto’s voor mijn achtergrond niet aanpassen. Internet doet het vaak niet, apps lopen vast, kan niet overal op drukken (bv op pijltje om naar volgende pagina te gaan) als ik bv naar fb wil gaat hij naar afbeeldingen. Ik heb er alleen maat problemen mee

 • Juut

  19 oktober 2013 om 14:13

  Sinds de update doet mijn phone niets meer. Typt traag, geen WiFi verbinding meer ( het aan/uit schuifje zit vast)überhaupt geen internet verbinding, kan niet meer in de app store. waardeloos. Heb op deze manier niets aan de phone, bah!

 • Rein

  20 oktober 2013 om 11:36

  Voor wat betreft het achtergrond foto verhaal, je kunt in de instellingen bij achtergrond toch de automatische aanpassing uitzetten? Duurt het probleem dan nog voort?

 • Rein

  20 oktober 2013 om 11:38

  Weet iemand een oplossing voor het volgende; wanneer ik een nummer dat mij gebeld heeft opsla en er een naam aanhang om op te slaan in mijn contacten, zie ik vervolgens dit nieuwe ontact niet in de contacts van mijn telefoonboek. Wel zie ik dit nieuwe contact terug in de lijst met contacts van bijvoorbeeld whatsapp. Hoe krijg ik opgeslagen contacten zichtbaar in mijn telephone contacts?

 • Son

  20 oktober 2013 om 11:59

  Wat een crisis deze update :( als ik m’n iPad oppak, maakt ie meteen een foto. Via “instellingen” kun je kiezen voor geluid of rotatievergrendeling….en het is het één of het ander. Als je kiest voor geluid dat draait het scherm niet…en als je kiest voor roteren, staat m’n geluid uit. Verder gaat de iPad spontaan uit….sluit het mailprogramma constant af….passen mijn foto’s niet meer op m’n scherm….kortom BAGGER dit!!! Kan deze update ook ongedaan gemaakt worden???????

 • Niek

  25 oktober 2013 om 7:57

  Krijgen de mensen hier ook wel eens antwoord of wordt dat per email gedaan? Want zie veel vragen met weinig antwoorden. Sinds de iOS 6 update kan ik geen foto’s meer versturen via whatsapp en kan geen foto’s uploaden via Facebook instagram ect. Nu weet ik dat je naar je naar privacy instellingen moet gaan en dan bij foto’s welke apps er toegang hebben. Maar ik heb totaal geen ene app staan bij die instellingen, loop nu al een hele tijd met dit probleem, hoop dat iemand mij verder kan helpen want dit schiet niet op natuurlijk. Groetjes

 • Wesley Fabry

  25 oktober 2013 om 8:40

  Alle vragen en problemen kunnen worden gesteld op appletips genius: http://appletips.nl/genius

 • Robin

  26 oktober 2013 om 10:04

  Is er al een oplossing voor het niet kunnen downloaden van apps? Hij geeft bij mij al een poosje een melding ‘apps kopen niet mogelijk’ oid! Anyone?

 • Denise

  30 oktober 2013 om 16:09

  Hallo ik heb ook ’n vraag; in het beginscherm ben ik m’n statusbalk kwijt die wil ik graag terug hoe moet dat? Ik snap er niks van.
  Alvast bedankt.

 • artemis

  10 november 2013 om 13:58

  mijn vader en ik hebben allebei het zelfde probleem:
  onze 3G veranderd soms vanzelf naar GPRS.
  het veranderd niet wat ik ook probeer..
  soms komt hij heel even op 3G en daarna slaat hij weer op naar GPRS.
  weet iemand hoe ik em op 3G krijg?

 • Emanuela

  17 november 2013 om 23:13

  Kan het zijn dat na ik mijn iPhone heb ge-update naar ios7.0.4 mijn batterij sneller leeg is + ik kan niet meer filmen :s

 • Jurriaan

  18 november 2013 om 9:04

  Hallo
  Ik kan op whatsapp steeds maar 1 woord typen.
  Alvast bedankt

 • Annelies Atsma

  19 november 2013 om 20:23

  Hallo,
  Ik heb sinds kort een iPhone 5, en wil een leuke foto als achtergrond, met mijn iPhone 4 kon ik de foto verplaatsten en wijzigen. Na de update op de iPhone 5 lukte dit niet meer waardoor ik halve foto’s op de achtergrond krijg. Weet iemand hier een oplossing voor?

 • Jessica

  27 november 2013 om 9:42

  Na het uploaden van IOS 7 kan ik geen sms’jes meer versturen
  Ik kan ook mijn Iphone 4s niet meer uitdoen,
  Kan er mij iemand helpen ???

 • Mommers

  5 december 2013 om 11:37

  Hallo, sinds de laatste update kan ik mijn gemaakte foto’s in de filmrol in het klein zien maar in het groot krijg ik geen beeld. Bij versturen via whatsapp of facebook is het een blanco foto! Wie weet hoe dit komt en wat kan ik evt doen zodat ik de foto’s wel kan zien in het groot?

 • Soem

  5 december 2013 om 15:20

  Ik kan geen nieuwe contact persoon invoeren krijg namelijk geen toetsenbord!!!
  Hoe kan ik dit verhelpen

 • Gwen

  14 december 2013 om 0:01

  Ik heb hetzelfde probleem als Soem op 5 december aangaf. Nieuw contact toevoegen lukt niet, krijg nl. geen toetsenbord.
  Wie kan mij helpen???

 • janneke

  16 december 2013 om 12:36

  Ik zie op mijn iPhone dat ik 5 updates heb.. maar als ik ze aan klik zie ik alleen mijn aankopen.. iemand help hoe zie ik mijn updates en kan ik ze updatenk??

 • Tanja

  26 december 2013 om 21:08

  Net zoals Mommens trek ik foto’s met mijn i-phone, dan krijg ik die fioto alleen maar te zien als ze miniatuur worden weergeven ( gegroepeerd) , vanzodra ik ze 1 per 1 wil zien dan krijg ik een wit scherm, ze worden wel naar mijn fotobibliotheek op de computer verstuurd … Weet iemand wat dat zou kunnen zijn ? Ik bewerk nl regelmatig mijn foto’s via mijn phone.. is nu wel moeilijk als je alleen maar een dit scherm krijgt… Alvast bedankt…

 • Niek

  5 maart 2014 om 19:34

  harde reset uitvoeren schijnt te helpen als er geen toetsenbord verschijnt bij het invoeren van contacten
  De aan/uit knop + thuisknop ingedrukt houden tot het Apple logo verschijnt.

 • Henk

  22 mei 2014 om 21:46

  Ik kan ook geen kontakten meer toevoegen omdat ik geen toetsenbord meer krijg.iemand een idee hoe ik dat kan verhelpen?gr henk

 • Sara

  26 november 2014 om 20:39

  Mijn scherm van iPhone 4s is wazig heeft iemand een oplossing voor

 • Astrid

  30 juli 2015 om 12:17

  Ik heb een IPad 2 die geeft in een keer geen beeld meer alleen een scrollende grijze balk. Hij reageerde nergens meer op. Weet iemand hier raad mee?

 • jolien

  31 oktober 2015 om 15:09

  ik weet niet hoe dit komt maar ik kan de ‘stilte’ niet meer aanpassen bij de functie ‘niet storen’ :s ik kan enkel kiezen tussen altijd stilte ( dus dat inkomende gesprekken en berichten worden stilgehouden) of alleen stilte bij vergrendelen iphone ( dat berichten en inkomende gesprekken worden stilgehouden als de iphone vergrendeld is) hoe kan ik dit aanpassen ???

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!