19 september 2013

iOS 7iOS 7: Nieuwe gestures voor een snellere navigatie

instellingen ios logo 7 retinaVoor je echt aan de slag gaat met iOS 7 is het handig om te weten dat er nieuwe gestures aanwezig zijn in iOS. Uiteraard kun je de oude gestures ook raadplegen, zo kun je nog steeds vanaf de bovenkant van het scherm vegen naar beneden om het berichtencentrum te openen.

Nieuw in iOS 7 is de 'spotlight-', 'vorige-' en 'volgende' gesture op de iPhone, iPod Touch en iPad (min). De spotlight gesture kan op iedere beginpagina (springboard) geactiveerd worden door in het scherm naar beneden te vegen. De vorige- en volgende gesture is volledig nieuw en enorm handig in het gebruik.

Om terug te keren naar bijvoorbeeld een vorige webpagina volstaat het om vanaf de linkerkant van het scherm te vegen naar rechts. De volgende pagina kun je raadplegen door vanaf de rechterkant van het scherm te vegen naar links.

gesture

Het vraagt misschien wat oefening, maar zodra je de gesture onder de knie hebt zal je hem vaak gebruiken. Je kunt de gestures gebruiken in bijna alle standaard iOS 7 apps waaronder Mail, Safari, Notitie, Agenda, enzovoorts. Op de iPad zijn de standaard gestures ook nog steeds aanwezig, deze kun je terugvinden via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Multitasking-gebaren

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Behnaz

  17 november 2013 om 16:40

  Beste meneer/mevrouw,
  Wrm kan je de foto’s als achtergrond niet verkleinen? het laat het veel te groot zien.
  Met vriendelijke groet,
  B.zarza

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!