10 oktober 2013

iOS 7Vijf kleine wijzigingen in iOS 7 (deel 10)

ios 7 icon retinaFotolijst
Wanneer je in het bezit bent van een iPad mini of iPad met retina scherm is het je misschien al opgevallen dat deze een functie mist in iOS 7. Helaas heeft Apple de fotolijst functie verwijderd. De reden waarom Apple deze functie heeft verwijderd is momenteel niet bekend.

Uiteraard is het wel nog mogelijk om via de foto applicaties een diavoorstelling te starten. Via de deeloptie bij een foto kun je de optie 'Diavertoning' selecteren om deze te starten.

Weer
In de weer applicatie is het uiteraard mogelijk om de temperatuur en het weertype te bekijken van dat moment. Wanneer je op de temperatuur tapt krijg je een andere weergave te zien. Hier vind je de luchtvochtigheid, regenkans, windsnelheid en gevoelstemperatuur te zien.

weerverwacht

De weer applicatie is alleen beschikbaar op de iPhone en iPod Touch

Berichten
In de berichten applicatie kun je snel en eenvoudig (iMessage) berichten versturen naar je vrienden. Bij het openen van een gespreksvenster zie je uiteraard het gesprek, maar ook de naam van je gesprekspartner. Wanneer deze een bijnaam heeft wordt deze voortaan getoond. Dit gedrag kun je beheren via Instellingen ▸ Mail, Contacten, Agenda’s ▸ Korte naam

Leeslijst
De leeslijst is is erg handig in gebruik als je op een later tijdstip een bepaalde webpagina, nieuwsbericht, etc wil lezen. In voorgaande versies van iOS was deze optie uiteraard ook al beschikbaar en werd bij het toevoegen van een artikel de favicon van de desbetreffende webpagina toegevoegd. In iOS 7 wordt hier een afbeelding toegevoegd die aanwezig is op de webpagina. Hierdoor valt het artikel onmiddellijk op en heb je een extra aandachtspunt.

leeslijst7

Toegankelijkheid
Met behulp van de 'AssistiveTouch' functie in iOS kun je vanaf het scherm de hardware-knoppen van je iDevice raadplegen. Zo kun je vanaf het scherm de aan/uit knop benaderen of de thuisknop. Via deze functie is het ook mogelijk een schermafbeelding te maken, ik voorgaande versies was dit inclusief het AssistiveTouch-menu. In iOS 7 kun je via deze optie een schermafbeelding maken zonder dat het AssistiveTouch-menu wordt toegevoegd.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • micha

  10 oktober 2013 om 10:15

  Het stukje “Toegankelijkheid” is voor mij totaal niet duidelijk. Ik gebruik assertive touch ook ivm een lock knop die niet lekker meer werkt. Screenshots maak ik dus regelmatig met assertive touch maar wat is er dan anders in iOS7? Ik merk geen verschil.

 • Frans

  11 oktober 2013 om 10:43

  Weer: over welke weer applicatie gaat het hier? Kort geleden ging het over een kompas applicatie. Beide applicaties staan niet op mijn iPad2. Ik heb wel iOS7 op mijn iPad2 staan. Kan het zijn dat deze applicaties alleen op de nieuwere iPads staan?

 • Monique

  13 oktober 2013 om 14:55

  Bij de weer applicatie in iOS 7 is het niet meer mogelijk de verschillende ingegeven steden weer te verwijderen?

 • Wesley fabry

  13 oktober 2013 om 15:30

  Toch wel monique, open het overzicht van alle steden en veeg van links naar rechts om de verwijderknop te activeren

 • Monique

  13 oktober 2013 om 20:04

  Wesley bedankt! Pfjoe het is wel wennen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!