10 oktober 2013

iOS 7iOS 7 Safari: Tabbladen openen, verwijderen en verplaatsen

Safari logo 7 retinaSafari ziet er in iOS 7 zeer strak uit, maar is enorm gebruiksvriendelijk door de verscheidenheid aan nieuwe functies en weergaves. Via de navigatiebalk kun je tappen op de 'tabbladen' knop (te herkennen aan de twee samengevoegde vierkanten), hier kun je alle openstaande webpagina's bekijken.

Onmiddellijk merk je een leuk '3D' effect en krijg je onmiddellijk een kleine voorvertoning te zien van de openstaande webpagina's. Het bijkomend voordeel is dat je niet meer beperkt bent tot 8 openstaande webpagina's en het lijkt mogelijk oneindig veel 'tabbladen' te openen.

Een openstaande webpagina kun je via deze weergave eenvoudig verwijderen. Dit kun je doen door te tappen op het kruisje of de pagina te slepen met behulp van een swipe-beweging naar links.

tabbladen-beheren

Omdat je 'oneindig' veel webpagina's kunt toevoegen is het ook handig als je deze kunt wijzigen van plaats, daar heeft Apple gelukkig aan gedacht. Tap gedurende enige momenten op de openstaande pagina in deze weergave tot deze oplicht (de andere webpagina's worden iets donkerder weergegeven). Vervolgens kun je de webpagina verplaatsen naar een gewenste positie.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Reinier

  10 oktober 2013 om 11:42

  Swipe naar rechts werkt bij mij niet.

 • Neander

  10 oktober 2013 om 22:15

  Safari is er helemaal niet op vooruit gegaan. Heel vervelend om een of meerdere pagina’s te sluiten. En de navigatie balk verdwijnt onderin tijdens het scrollen. Als je wat sneller scrolt komt deze wel weer terug. Apple slaat hiermee echt de plank volledig mis. #fail

 • BarendJan

  12 oktober 2013 om 11:21

  Wat ik mis, of kwijt ben, is de ‘zoekfunctie’ binnen een pagina. De mogelijkheid om op een webpagina een woord te zoeken dus. Dat zat in de voorgaande versies nog wel. Of kijk ik er overheen en is het gewoon nog wel mogelijk?

 • Poep

  12 november 2013 om 22:20

  Iphone ios7 werkt echt super slecht oplaadproblemen/hangen.enzf

 • Angela

  7 januari 2014 om 23:40

  Ik probeer een nieuwe pagina te openen met mijn net nieuwe iPad air, alleen valt safari dan direct weg. Hoe krijg ik dit opgelost?

 • Lieke

  16 januari 2014 om 11:16

  Hoi Angela, heb jij al een oplossing gevonden? Ik heb precies hetzelfde probleem :$.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!