23 april 2012

Vijf verborgen tips voor iPhoto (iOS)

iPhoto voor iOS is rijkelijk voorzien van features en doet zeker niet onder voor de Mac OS X versie. Waarschijnlijk zullen er in de toekomst dan ook features uit de iOS versie hun opwachting gaan maken in de toekomstige Mac versies.

Naast primaire functie hebben een aantal knoppen in de interface ook extra 'verborgen' opties. Hieronder vind je er vijf terug:

Wanneer je in iPhoto gebruik maakt van de Airplay functie dan zul je merken dat alleen de huidige foto op scherm zal worden weergeven. Wil je de complete interface van de app weergeven via Airplay dan kun je dit activeren met behulp van de instellingen knop rechtsboven in het scherm. Activeer in het menu de optie: 'Synchroon op TV'.

iPhoto synchroniseren op TV

Als je meerdere foto's wilt markeren dan kun je door je vinger enige momenten op het vlag-symbool te houden extra opties gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld alle foto's markeren, markeringen wissen, foto's uit de afgelopen 24 uur of dagen markeren.

meerder markeer opties in iPhoto

Op het moment dat je een foto aan het bewerken bent dan kun je door de rotatie knop enige tijd ingedrukt te houden de foto direct rechts- of linksom roteren. Erg handig als je foto's slechts 90º tegen de klok in hoeft te worden geroteerd.

links of rechts markeren in iPhoto

Door te dubbel tappen op een foto in de voorvertoningen wordt direct de gehele serie geselecteerd. Heb je dus meerdere foto's direct achter elkaar genomen dan worden deze automatisch geselecteerd.

meerdere foto's selecteren in iPhoto

iPhoto is voorzien van een zeer uitgebreide hulpfunctie, klik hiervoor op het vraagteken symbool in de bovenste balk. Hierdoor worden wordt bij alle aanwezige knoppen een korte omschrijving weergegeven, tap op het pijl symbool om de uitgebreide informatie over de functie op te vragen.

help functie in iPhoto iOSReacties


 • Steve

  23 april 2012 om 9:52

  Prima programma maar hoe kun je de sortering instellen? Nu pakt iPhoto (ios) de laatste wijzings- of uploaddatum en niet de fotodatum. Erg irritant bij het automatisch samenstellen van een verslag of diavoorstelling.

 • Rick

  23 april 2012 om 10:54

  Hebben jullie ook een app? Dat zou wat handiger lezen zijn

 • Ruben Stadman

  23 april 2012 om 15:47

  misschien moeten de plaatjes een beetje aangepast worden want het is een screenshot in de ipad een geplakt en het is niet mogelijk op de ipad 1

 • Ruben Stadman

  23 april 2012 om 15:47

  misschien moeten de plaatjes een aangepast worden want het is een screenshot in de ipad een geplakt en het is niet mogelijk op de ipad 1

 • Peterb

  24 april 2012 om 18:16

  Rick,

  er is een app, AT heet die geloof ik.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!