25 juli 2013

VLC-applicatie eindelijk weer te downloaden in de iOS App Store

vlciconVLC, de populaire video applicatie voor de Mac had in 2010 al een iOS applicatie in de App Store uitgebracht. Helaas na enkele maanden had Apple de app alweer uit de App Store verwijderd. Dit was te wijten aan een aantal problemen met de gebruikte codec licenties.

Sinds vorige week is de nieuwe VLC 2.0 applicatie te downloaden in de App Store. De app is volledige vanaf nul opnieuw opgebouwd en heeft een aantal nieuwe handige functies. Via de applicatie kun je allerlei videobestanden van verschillende formaten bekijken op je iDevice. Zo wordt het mogelijk om AVI-, mkv- bestanden, enzovoorts af te spelen.

De werking is vrij eenvoudig, download de gratis VLC-applicatie en sluit je iDevice aan op je Mac. Open iTunes en navigeer naar je iDevice en open het tabblad 'Apps'. Selecteer in de onderste kolom de VLC applicatie en gebruik de 'Voeg toe' knop om videobestanden toe te voegen aan deze app op je iDevice.

vlcitunes

Hier kun je ook video's verwijderen, dit doe je door het bestand te selecteren in de rechter-kolom en vervolgens de toetscombinatie cmd⌘ + backspace uit te voeren. Open na het synchroniseren de VLC-applicatie op je iDevice om het hele video-overzicht terug te vinden. De video's kun je nu eenvoudig afspelen, het grootste voordeel is de Airplay-functie. Hierdoor wordt het mogelijk om bijvoorbeeld een avi-bestand te streamen naar je Apple TV. Via de applicatie kun je de video-bibliotheek ook beheren en bestanden verwijderen.

vlcapp

Naast het afspelen van verschillende video-formaten ondersteund de applicatie ook ondertitels, HD video's en Wi-fi upload. Door WiFi Upload in te schakelen in het hoofdmenu, kun je content uploaden naar VLC via een browser op je desktop en wordt iTunes overbodig. Daarnaast kun je Dropbox toevoegen om via deze functie je video's online te raadplegen. Ontdek deze en nog veel meer functies in de gratis VLC-applicatie.

VLC for Mobile
VLC for MobileApple Watch app
Categorie: Photo & Video, Entertainment
Ontwikkelaar: VideoLAN
TV, iPad & iPhone  4+  79 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Apps kun je hier terugvinden.Reacties


 • maddriver371

  25 juli 2013 om 14:52

  Goeie app, alleen de video’s uit de standaard map op je iPhone speelt hij niet af!

 • denniswier

  25 juli 2013 om 23:02

  alleen wel jammer dat de app de mkv’s stotterend en niet synchroon afspeelt. maar dat kan ook aan mijn mkv’s liggen :)

  en hij is btw alweer geüpdate vandaag :)

  iPad3.1, iOS:6.1.3, VLC:2.0.2 Aspen

 • Quint

  8 augustus 2013 om 10:22

  Beter dat hij er weer is. Hoef je inderdaad niet meer te converten.
  Alleen krijg ik het niet voor elkaar om te streamen naar mijn apple tv.
  zowel AVI als MKV. Krijg alleen het geluid (vertraagd) te horen. Beeld zie ik niet

 • Hendrik

  24 april 2014 om 15:32

  Met mijn camera Leica D-Lux 5 maak ik een filmpje. Dat wordt een VLC.MTS-bestand. Dat zet ik op mijn iMac met OSX 10.6.8, het icoontje staat op mijn bureaublad. Hoe krijg ik dit filmpje in iTunes of iMovie? Ik kan het bestandje niet omzetten naar bijvoorbeeld een QuickTimePlayer-bestand, dat lukt niet. H E L P ? !

 • Bizzy

  9 juni 2014 om 18:49

  Ik heb divxbestanden in my cloud op mijn nas. Kan ze dan ook openen op mijn iPad mini maar krijg alleen geluid en geen beeld. Weet iemand hoe ik dat kan verhelpen?

 • sandra

  27 januari 2015 om 11:45

  als ik klik op downloaden wordt aangegeven dat het bestand niet bestaat

 • Ali Kruik

  17 februari 2015 om 12:42

  Bestaat niet in de Nederlandse Applestore

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!