3 augustus 2013

Voorvertoning: Eenvoudig een schermafbeelding maken

Er zijn verschillende manieren om schermafbeeldingen te maken in OS X. Dit kun je doen met de bekende toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + 3 of door een eigen toetscombinatie toe te kennen via de systeemvoorkeuren. Uiteraard kun je ook de 'schermafbeelding' applicatie gebruiken en via het menu 'leg vast' een schermafbeelding maken. Echter wordt de schermafbeelding standaard opgeslagen in het .tiff bestandsformaat.

Naast de twee bovenstaande mogelijkheden is het ook mogelijk om een schermafbeelding te maken met behulp van de standaard in OS X aanwezige voorvertoning-applicatie. Volg onderstaande stappen om dit uit te voeren.

• Open Voorvertoning
• Selecteer de optie 'Archief' in de menubalk
• Klik op 'Maak schermafbeelding'
• Kies een gewenste selectie

Er zijn drie mogelijkheden om een schermafbeelding te maken. Met de optie 'Van selectie' is het mogelijk om zelf te bepalen waarvan je een schermafbeelding wilt maken. Met de optie 'Van venster' is het mogelijk om een schermafbeelding te maken van een bepaald venster in OS X. De optie 'Van hele scherm' spreekt uiteraard voor zich, er zal een schermafbeelding worden gemaakt van het hele scherm.

Het voordeel om op deze manier een schermafbeelding te maken is dat je 10 seconden de tijd hebt voordat de schermafbeelding wordt gemaakt. Dit geeft je de tijd om snel nog alles op orde te stellen voordat de schermafdruk wordt gemaakt.

Meer tips over Voorvertoning kun je hier terugvinden.Reacties


  • Jack

    3 augustus 2013 om 17:12

    Als je cmd⌘ + shift⇧ + 4 gebruikt, kan je zelf bepalen wat je van het scherm wilt afdrukken.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!