12 mei 2015

iOS 8Wat betekent gegevens lezen en schrijven in de Gezondheid app

gezondheid logo iOS

Wie gebruikmaakt van enkele gezondheidsapplicaties zoals Runkeeper, Lifesum en Seven zal al gemerkt hebben dat je deze behaalde prestaties en gegevens kunt delen met de gezondheid applicatie die standaard sinds iOS 8 aanwezig is op de iPhone.

Je kunt deze applicaties toestemming te geven om de gegevens te lezen of te schrijven, maar wat bedoelen ze hiermee? We leggen het hieronder uit.

Gegevens lezen

Veel van de gegevens die zich bevinden in de Gezondheid applicatie kunnen gelezen worden door applicaties van ontwikkelaars. Denk hierbij aan je gewicht, dit willen afval applicaties uiteraard graag uitlezen. Ook de verbrande calorieën kunnen worden opgevraagd worden door een gezondheidsapplicatie. Via Gezondheid ▸ Bronnen ▸ Applicatie ▸ kun je bij 'Sta APP toe om gegevens te lezen' alle gegevens die de applicatie wilt lezen bekijken en eventueel uitschakelen.

gezondheidfuncties in iOS 8

Gegevens schrijven

Als je een work-out hebt gedaan dan wil je die gegevens uiteraard wegschrijven in de Gezondheid applicatie. Denk hierbij aan het aantal minuten lopen, de verbrande calorieën of aantal stappen. Via Gezondheid ▸ Bronnen ▸ Applicatie ▸ kun je bij 'Sta APP toe om gegevens te schrijven' alle gegevens die de applicatie wilt wegschrijven bekijken en eventueel uitschakelen.

Op deze manier is er een perfecte wisselwerking tussen de applicaties en de Gezondheid applicatie.

Bekijk ook alle tips voor iOS 8Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!