7 juni 2015

NieuwsWat te verwachten van WWDC 2015? (deel 2)

WWDC 2015 logo

Naast nieuwe versies van iOS en OS X, worden er ook nieuwe diensten en hardware verwacht op het WWDC. Iets wat honderd procent zeker is dat de Apple TV dringend aan vernieuwing toe is. De huidige generatie loopt beduidend achter op de feiten.

Als je naar de uitnodiging voor het WWDC kijkt, dan zie je er een Apple TV in, zou dit betekenen dat WWDC 2015 in het teken staat van de Apple TV. Echter wist eerder deze week de New York Times ons te melden dat de Apple TV wellicht uitgesteld wordt, dit omdat sommige functies nog niet werken en bepaalde contracten nog niet rond zijn. Als de Apple TV toch gepresenteerd wordt kunnen we het onderstaande verwachten.

Apple TV
Volgens de geruchten gaat de Apple TV het centrum worden voor HomeKit, samen met iOS wordt dit het hart van homekit, een soort van domotica-systeem. HomeKit is het nieuwe protocol waarmee het mogelijk wordt om accessoires die je in huis gebruikt met je iPhone te bedienen. Dit is nu al mogelijk via verschillende losstaande apps, maar met behulp van HomeKit is het mogelijk om al deze losstaande apps samen te bundelen. Voor de Apple TV is hier ook een rol voor weggelegd, echter is het momenteel nog onduidelijk in wat voor gedaante. Uiteraard kun je alle gadgets die gebruik maken van HomeKit besturen vanaf je TV, maar ook kan de Apple TV de communicatie tussen de apparaten vergemakkelijken.

apple tv concept 2014-2015

Daarnaast kunnen we een App Store verwachten voor de Apple TV en zal deze dus meer opslagruimte bevatten dan de huidige 8GB. Dankzij de App Store kunnen ontwikkelaars applicaties ontwikkelen voor je TV en kan je dus nog eenvoudige uitzending gemist, RTL XL benaderen en wordt het dus mogelijk om spellen te spelen op je TV. Hiermee kan de Apple TV onmiddellijk de concurrentie aangaan met de Playstation, XBOX en Wii. Vergeet natuurlijk ook niet de productiviteit, surfen via je TV, het nieuws bekijken, diavoorstellingen, Facebook. Het kan straks waarschijnlijk allemaal vanaf je TV. Waarschijnlijk zal Apple hiermee 'Smart TV' een nieuwe dimensie geven en zal deze veel gebruiksvriendelijker worden dan de huidige variant.

apple tv remote met touchscreen

Andere geruchten wijzen erop dat Apple druk bezit is met het onderhandelen met kabelmaatschappijen en tv-zenders om live-TV mogelijk te maken op de Apple TV. Via het internet kun je dan live TV kijken met behulp van je Apple TV. Iets wat KPN eigenlijk later dit jaar al gaat uitbrengen, wie weet ook op de Apple TV. Nadeel aan het live TV kijken is dit dan weer land gebonden en kan het zomaar zijn dat deze optie nog niet onmiddellijk beschikbaar is in Nederland en België.

apple tv concept 2014

Volgens bronnen van The New York Times zou de nieuwe Apple TV een nieuwe afstandbediening krijgen die je kunt bedienen met knoppen, maar ook met Touch. Dit zal het mogelijk maken om door de interface te scrollen, zoals op de iPhone. Hierdoor kan de afstandbediening veel meer mogelijkheden krijgen en is hij net iets handiger dan het huidige model.

Let op: de foto’s zijn slechts concepten, hoe de Apple TV eruit komt te zien is nog niet bekend.

Lees terug: Wat te verwachten van WWDC 2015? (deel 1)Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!