30 november 2011

ScreencastWindows applicaties installeren op je Mac…

Robbert legt vandaag uit hoe je met WinOnX uit de Mac App Store vrij eenvoudig Windows applicaties op je Mac kunt installeren.Reacties


 • Danny

  30 november 2011 om 21:23

  Maar of je het wil is een tweede! ;-)

 • JesseesseJ

  30 november 2011 om 21:36

  Wacht even…. Ik heb een mac gekocht voor meer dan 1000 euro om van windows programma’s af te zijn, en dan ga ik een app KOPEN om ze zelfs op mijn mac te krijgen. Dat gaat mijn logica voorbij. :-)

 • iDriftKing

  30 november 2011 om 21:40

  Leuke app op het eerste zicht, maar ik draai Parallels voor te programmeren onder windows, en voor de kleinere progs heb ik ook nog Crossover, heb je hier ook ervaring mee?

  zo ja, welke heeft je voorkeur, Crossover of Winonx.

 • Ivo

  30 november 2011 om 21:46

  Super dit spoort filmpjes altijd! Heel prettig ff de uitleg Ook waarom die reacties niet zo positief zijn.

 • Ivo

  30 november 2011 om 21:56

  Ik kan ieders standpunt begrijpen, winblows s#cks :-) Maar ik heb het ook – zeer tegen mijn zin – al eens nodig, en ik gebruik daarvoor VirtualBox van Oracle. Werkt feilloos en is totaal gratis. :-) Wou ik toch effe delen>

 • Peter

  30 november 2011 om 22:40

  Ik ben benieuwd of de Polar software er ook mee draait. Ik gebruik nu reeds jaren VMWare Fusion. Vroeger ook voor Microsoft Office, maar sinds die de laatste Mac versie weer macro’s aan kan is dat niet meer nodig. Ik vind het jammer dat je Polar producten niet onder OS X draaien.

 • Justw1n

  30 november 2011 om 22:50

  Werkt dit ook met games ? Zoals een mw3 of een FIFA 12 ??

 • sypie

  30 november 2011 om 23:14

  Ja, maar retetraag omdat het niet gebruik kan maken van alle hardwarematige bronnen van je Mac. Daarvoor kun je beter Boot Camp installeren en gebruiken.

 • Robbert

  30 november 2011 om 23:21

  @iDriftKing Ik heb geen ervaring met andere soort programma’s, moest vandaag toevallig voor m’n studie zo’n programma hebben.

  @Justw1n Google eens op Fifa + WinOsX misschien kan je het een en ander vinden?

 • Marcosx

  30 november 2011 om 23:55

  mensen schei toch eens uit met dat geblaat over ‘ik wil geen windows meuk op mijn Mac’. Dan doe je toch toch lekker niet !

  Er zijn heus redenen te vinden waarom je het wel doet. In mijn geval omdat het boekhoud programma dat ik gebruik onder windows werkt en een vergelijkbare Mac alternatief ik nog altijd niet hebben vinden. Nee echt niet !

  En dan is het toch heerlijk dat je niet eens heel windows nodig hebt om toch dat windows programma te kunnen draaien ? Ik vind het super. Ik heb parallels desktop en daarbij heb je nog een hele windows installatie nodig. zonde van je schijfruimte vind ik dat. Te meer omdat ik het alleen maar heb voor een programma.

  WinOnX lijkt mij super. Eerst testen of het voor mij ook handig is dan dan donder ik dat parallels er af.

  Mac is beter.. dat hoeft niet iedereen steeds opnieuw te prediken hoor… slap geneuzel is het. Stelletje Apple-azijn-pissers :)

  Trouwens, Robbert … strakke coup man ! :).. prima presentatie overigens hoor.

 • Roel

  30 november 2011 om 23:58

  @iDriftKing waarom programmeren in windows!!! Dat kan je ook super goed op de mac.. Ken je het programma Coda? http://panic.com/coda/

  Als je dat eenmaal gebruikt!! wil je niks anders meer.. (er vanuitgaande dat je HTML/CSS Php enzo bedoeld.. :)

 • Marcel Kraan

  1 december 2011 om 0:25

  windows sux, fedora sux, de halve linux tak is brak.. en mijn imac moet ik ook elke week reboten..
  het enige wat blijft werken is mijn Centos xeon servers die draaien al 3 jaar zonder reboot

 • Marcel Kraan

  1 december 2011 om 0:27

  ohja en zelfs bij de update van safari moet je reboten pfffff

 • Jochem

  1 december 2011 om 0:28

  Als ik zeker weet dat C&C Red Alert 2 en/of Tiberian Sun hier op zo draaien koop ik hem gelijk :p

 • Maurice

  1 december 2011 om 1:37

  Het enige programma wat ik mis is newsleecher… Heeft iemand hiervan al resultaten??

 • MathiasB

  1 december 2011 om 7:46

  Heb het hier zelf getest voor een andere site, en ik vond het echt niet goed…
  En je pikt er voor de demonstratie Firefox uit, maar IE en Chrome doen’t niet met WinOnX.

  Geef mij maar Wine.

 • iDriftKing

  1 december 2011 om 9:14

  @Roel voor php en java, HTML, css, javascript gebruik ik netbeans, dreamweaver of textwrangler op mac

  Maar ik heb windows nodig voor C# (visual studio) en MySQL (SQL server management studio) en volgend jaar waarschijnlijk nog een paar extra talen, gewoon omdat we dit op school MOETEN gebruiken. Ik weet ook dat er xcode bestaat, maar ik denk niet dat er een mac programma is voor C# te programmeren.

  Het handige aan parallels is dat ik mijn bootcamp partie ook virtueel kan draaien. En (verbeter mij als het niet waar is) er is geen ander (gratis) programma waar dat ook mee gaat.

  Toen ik nog uitsluitend op een windows pc werkte, gebruike ik ook Virtualbox voor ubuntu virtueel te draaien en daar had ik veel betere ervaring mee dan de gratis versie van VM ware. (bv copy paste van client naar host os)

  De reden dat er verschillende programma’s niet werken is vaak omdat winonx of crossover niet beschikken over een volledig register zoals windows wel heeft en dus de kans dat een zware game zal werken op dit is heel klein (een portable versie van een game zal mss wel weer werken ;-))

 • ZhongguoFan

  1 december 2011 om 9:18

  Hmm ff geprobeerd voor Winamp classic te draaien, maar het daadwerkelijk afspelen van mp3 gaat niet goed hier…

 • dirkuijt

  1 december 2011 om 10:20

  Jammer dat bijvoorbeeld IE niet werkt; dan had dit eem mooie tool geweest voor die #verdomde browsercompatibility tijdens webdesign…

 • Roko

  1 december 2011 om 10:32

  @dirkuijt: Joh, dat kan toch ook gewoon in Safari door het “Ontwikkel” menu te activeren, dan kun je alle user agents gebruiken die je maar kan wensen

  Verder vind ik dit een prima tip voor als je het echt nodig hebt

 • Juppe

  1 december 2011 om 12:32

  Bedankt voor de tip! Dit ga ik zeker proberen!
  Ik heb bv. enkele kleine Windows progs die ik wil gebruiken (bv. eentje om een thermostaat via USB te configureren, ik hoop dat zoiets hiermee kan). Daarvoor wil ik geen bootcamp oid gebruiken, dus dit lijkt interresant
  Ik heb Wine ooit uitgeprobeerd, maar daar begrijp ik werkelijk geen reet van.

 • Ron

  1 december 2011 om 15:06

  …werkt voor geen meter, het ging mij om Visio en Project, zelf met IE8 loopt de hele handel vast, kortom €3,99 naar de prullenbak !

 • Rob

  1 december 2011 om 16:10

  WinOnX zuigt! bijna niks werkt en is buggie

 • Ad

  1 december 2011 om 17:06

  Het idee achter die app vind ik leuk, had zeer graag photo premium er mee geinstalleerd , maar ook dat faalde jammerlijk

 • Jean-Pierre

  1 december 2011 om 19:17

  Ik gebruik hiervoor winebottler is gratis en doet juist hetzelfde.

  http://winebottler.kronenberg.org/

  Of Wineskin winery

  http://wineskin.doh123.com/

 • Bosporus

  1 december 2011 om 19:21

  Inderdaad, weggegooid geld. De lijst van applicaties die het doen voor Wine doet het beslist nog niet bij dit programma. IE 6, 7 of 8 zou moeten werken onder Wine, maar bij winonx lukt het niet. Kom niet door de installatie(s) heen.

  Programma’s die het op zich wel doen kennen vervolgens de beperking dat ze niet met de bestandsstructuur van de Mac kunnen werken en dus bijv. ook niet met de CD-rom drive. Best lastig bij een CD-rip programma als dBpoweramp… Of ik moet iets missen, dan hoor ik het graag.

 • Stefan

  1 december 2011 om 20:28

  Mijn vrouw heeft IE nodig voor haar werk, ik draai nu Parallels alleen daarvoor. Ik had dus volle hoop dat dit ging werken maar helaas. Ik heb diverse versies van IE geprobeerd maar helaas pindakaas.
  Ook een simpel pakketje voor mijn Omron bloeddrukmeter laat zich niet installeren.
  Kortom voor mij weggegooid geld tot nu toe.

 • Patrick

  2 december 2011 om 14:32

  Ja een typisch geval van jammer dus, dat WinOnX.
  Heb nog eens wat websites geraadpleegd. Alleen Firefox schijn je geinstalleerd te krijgen met een beetje fatsoen. En ik wilde ook graag IE installeren. . . ik laat dus deze app maar lekker links liggen

 • Jerry

  2 december 2011 om 14:34

  Het windowsprogramma ” Gensdatapro” werkt nu op mijn Mac!
  Er is/was geen goed alternatief voor genealogie op de Mac.
  Natuurlijk weet ik dat er veel (knutsel) US programma’s zijn. En dat er zelfs een prijzig Amerikaans stamboomprogramma bestaat. Maar ” Gensdatapro” is naar mijn idee geschikter voor Nederlands stamboom onderzoek.
  Alle andere opmerkingen vindt ik wat knullig. Apple is gewoon goed en dat hoeft men niet iedere keer te roepen.
  Een Macfan met 40 jaar hobby ervaring op genealogisch gebied.

 • Patrick Heiloo

  3 december 2011 om 10:15

  Toen ik nog met een Windows computer werkte, deed ik veel met het programma MP3Tag. Eenmaal overgestapt op OS X heb ik een hele tijd moeten zoeken naar een programma om Windows applicaties te draaien. Heb uiteindelijk gekozen voor CrossOver. Tot mijn verbazing werkt het programma perfect in WinOnX. Qua stabiliteit heeft hij soms nog wat moeite. MP3Tag is in ieder geval lekker snel nu. MP3Tag is een simpel programma om gemakkelijk meerdere MP3’s te voorzien van ID3 tags. Handig als je bijvoorbeeld DJ bent. Je kunt namelijk custom scripts toevoegen om snel tot een mooi resultaat te komen. MP3Tag is gratis te downloaden op: http://www.mp3tag.de/en

 • M.

  3 december 2011 om 12:04

  @Patrick: Ik geloof dat dat ook kan in iTunes… Als je de metatags in iTunes hebt toegevoegd selecteer je de tracks waarvan je de mp3 tags wil wegschrijven, klik rechts en dan “converteer ID3 tags”. Kies een versie, b.v. 2.3 en je tags worden als MP3 tag weggeschreven.

  Eigenlijk wil ik alleen voor tests IE kunnen draaien, zijn er buiten parallels / fusion van dit soort stukjes software die dat wel aankunnen voorzover iemand weet?

 • ruben

  4 december 2011 om 0:25

  Een tip partallels 7 rotzooit met je partitieindeling als je je bootcamp partitie gebruikt. hierdoor ben ik al mijn files kwijtgeraakt en om te zorgen dat het niet nog een keer gebeurd heb ik nu timecapsule

 • Kelliieej

  11 december 2011 om 19:02

  Super handige filmpjes..

 • Ron

  17 december 2011 om 10:15

  Ben benieuwd of Robert nog iets vindt van de reacties, voel me wel gen..id !
  ’t is wel vaker het geval, d’t wordt wat gepost en daarna zoek het maar uit…

 • Thierry Visser

  24 januari 2012 om 23:29

  Iemand ervaring met het programma penningmeester op osx-lion?? Ik krijg het niet aan de prat maar voordat ik winonosx koop wil ik graag weten of het ermee werkt.

 • koehorst

  16 juni 2013 om 8:25

  @Marcosx inmiddels al ervaring (lees bericht 2011) met dit pakketje

  Zelf een plugwise systeem gekocht en helaas is de source software niet voor mac #bout Dus zal ik zo iets kunnen proberen

 • Pieter

  25 januari 2014 om 20:06

  Hoopte dat het programma om mijn TPC 300 (van klik aan klik uit) aan te kunnen sturen zou gaan werken. Helaas!
  Heb er melding van gemaakt. Ben benieuwd of dergelijke toepassingen worden op genomen bij een update?

 • Ahmed

  6 februari 2014 om 20:28

  Hoi
  Is het ook een app WinOnX voor ipad?
  Gr

 • Rouffaer Mark

  24 februari 2014 om 10:51

  na installatie van WINONX en daarna picture to exe werkt dit programma niet ????

 • Daan9631

  25 februari 2014 om 18:28

  Ik heb een Imac maar kan ik Bootcamp downloaden dan heb ik Windows maar kan ik dan en dan een spel dat voor de pc bedoeld is downloaden ?????
  Alfast bedankt

 • evelin

  23 augustus 2014 om 16:20

  http://www.opdidaktsupplies.nl/claroread-boeklezer-bij-licentie.html

  zou super zijn wanneer deze werkt..

 • Frederik

  14 februari 2015 om 12:59

  Hoy,
  heeft er iemand ervaring met het programma EasySign ?
  ik wil dit onder mac draaien normaal kan dit enkel onder windows

  Grts,

 • Gerard

  24 juni 2016 om 8:27

  Goedemorgen
  na win on x te hebben aangeschaft voor mijn mac book pakt hij wel uit maar installeer het progamma niet.
  Enig idee wat ik hier aan kan doen
  Groet Gerard

 • Wim Vertelman

  12 september 2016 om 20:48

  Ik probeer het programma King te installeren maar helaas hij installeert niet.
  heb Win on X2 pro

Een reactie toevoegen: