19 maart 2016

OS X: Audioberichten versturen en ontvangen met de berichten applicatie

Berichten iMessage icoon OS X

Zoals in iOS is het mogelijkheid om audioberichten te maken, versturen en ontvangen op je Mac. Uiteraard worden deze gesynchroniseerd tussen OS X en iOS en kun je de audioberichten eenvoudig beluisteren op je Mac of iDevice.

Met behulp van de audioberichten kun je snel en eenvoudig een gesproken opnamen doorsturen, dat gaat net iets sneller dan het typen van een bericht. Hoe je de audioberichten opneemt en verstuurt lees je in de volgende procedure.

Open de berichten applicatie en vervolgens een (nieuw) gesprek. Naast het tekstveld kun je klikken op het microfoon-symbool en onmiddellijk start de opname van de audio. Spreek je boodschap in en klik op de stop-knop (rode vierkantje) als je klaar bent. Klik op verstuur om hem te versturen of op annuleer wanneer je hem wil verwijderen en opnieuw wilt opnemen.

Audioberichten versturen

Vind je het audiobericht zo leuk dat je het wil bewaren dan kun je dit doen via de knop ‘Bewaar’ onderaan het audiobericht. Je kan het audiobericht dan raadplegen via de knop ‘Details’ bovenaan het gesprek. Sleep via ‘Bijlage’ het bestand naar een gewenste locatie in Finder of je bureaublad.

Audioberichten kunnen enkel verzonden en ontvangen worden via iMessage, tekstberichten en andere accounts ondersteunen deze optie niet. Daarnaast kun je deze alleen versturen naar gebruikers met een Mac (OS X Yosemite of hoger) en een iPhone, iPad of iPod Touch (met iOS 8 of hoger).

Lees ook: Waar vind je het archief van Berichten (iMessage) in OS X?Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!