22 oktober 2014

YosemiteBekijk steden via een 3D tour in de kaarten app (Flyover-tour)

kaarten icoon

Ontdek de wereld op een wel heel bijzondere manier, vanuit je luie zetel met je MacBook of achter je iMac. Vanaf OS X Yosemite is het namelijk mogelijk steden en bijzondere bezienswaardigheden te ontdekken in de kaarten applicatie met behulp van een nieuwe functie genaamd 'Flyover-tours'.

Het was al mogelijk om bepaalde steden in 3D te bekijken, maar dankzij de flyover-tour functie kun je de 3D steden op een speciale manier bekijken. Je maakt namelijk een tour door de stad door er 'over' te vliegen. Hoe je dit precies doet lees je in onderstaande stappen:

• Open de kaarten applicatie
• Klik op het zoek-veld
• Vul hier een 3D-stad in
• Klik op de 'i’ in het pop-up venster van de stad
• Selecteer hier de optie 'Flyover-tour'

flyover-tours osx

Onmiddellijk start de flyover-tour over de stad en worden alle bezienswaardigheden uitgelicht. Wil je de tour stoppen dan kun je onderaan het scherm tappen op 'Einde'. Het is een vrij leuke manier om de wereld te ontdekken vanaf de kaarten applicatie. Het is zeker en vast de moeite waard en aan te raden om te proberen.

Lees ook: Bekijk steden op een nieuwe manier in de kaarten app (Flyover-tour)

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


 • leon

  22 oktober 2014 om 12:36

  Bij mij werkt dat niet echt … In sommige steden verschijnt er onderaan een melding “3D tour” en idd bij het Info venstertje ook een optie, maar bij de meeste steden uit het lijstje (Los Angeles, San Diego, Calgary) helemaal niks ….
  San Francisco en New York bv weer wel?

 • Rob van grondelle

  22 oktober 2014 om 14:19

  Klopt, Austin, Miami, Chicago, Dublin, deze steden hebben deze optie inderdaad niet. Keulen, Marseille weer wel. Of de lijst klopt niet of een andere reden?

 • Wesley Fabry

  22 oktober 2014 om 15:24

  @rob de lijst zijn alle steden die je in 3D kunt bekijken, het kan zijn dat niet alle steden deze fly-over functie bevat. Dit wordt vast en zeker nog aangevuld door Apple..

 • michiel

  23 oktober 2014 om 1:08

  Het werkt ook in iOS 8.2, dus op iPhone en iPad in de kaarten-app.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!