23 oktober 2014

YosemiteOS X: Het deel-menu aanpassen en beheren (extensies)

Zoals onder iOS kun je de deelfunctie in OS X (vanaf Yosemite) beheren en kunnen applicaties van derde toegang krijgen tot het deel-menu. Dit is handig want zo kun je snel een foto delen naar Pinterest of een PDF-document naar Evernote. Een voorbeeld van applicaties die deze functie al ondersteunt is Tumblr en Wunderlist.

De deel-functie kun je eenvoudig beheren via de systeemvoorkeuren, zo kun je deelfuncties van plaats wijzigen of simpelweg verwijderen wanneer je ze nooit gebruikt. Hoe lees je in onderstaande procedure:

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar 'Extensies'
• Klik in de navigatiekolom op 'Deel-menu'

deel-menu extensies

Vervolgens kun je rechts alle applicaties en deelopties bekijken die beschikbaar zijn in OS X. Door een deelfunctie te slepen kun je hem plaatsen op een andere plek in het menu. Vink de opties uit die je niet wil gebruiken. De opties Mail, Airdrop en Berichten kun je niet uitschakelen, deze zijn standaard actief.

In tegenstelling tot iOS 8 kun je het deel-menu hier standaard aanpassen en zal deze overal in OS X hetzelfde zijn. Hierdoor wordt het mogelijk een standaard te creëren naar eigen persoonlijke wensen.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!