25 oktober 2014

YosemiteYosemite: Oplossing voor het ontbreken van de opties Delen en Markering (Mail)

mail os x icoon van Apple Mail OS X

OS X Yosemite brengt vele vernieuwingen met zich mee, echter zijn er een aantal OS X gebruikers die deze niet kunnen toepassen. Zo horen we sinds de lancering regelmatig berichten over het ontbreken van de markering-functie in de Mail applicatie en het ontbreken van de gehele deelfunctie in OS X.

Gelukkig is hier een oplossing voor via een commando dat dient ingevoerd te worden met behulp van OS X Terminal, volg hiervoor onderstaande procedure.

• Open Terminal via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s
• Kopieer onderstaand commando en plak deze in terminal
• (kopieren: cmd⌘ + C, plakken cmd⌘ + V)

Kopieer de onderstaande commando's per regel in OS X Terminal en druk op enter.

cd /System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Versions/A/
cd Frameworks/LaunchServices.framework/Versions/A/Support/
./lsregister -kill -seed

markering ontbreekt

Na het laatste commando wacht tot dat deze is uitgevoerd (dit is wanneer je het volgende commando kan typen), dit kan even duren. Sluit vervolgens Terminal af en je zal merken dat je de deel- en markeringsfunctie kan gebruiken. Zo niet, controleer dan eerst of de opties zijn ingeschakeld via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Extensies ▸ Deel-menu en Taken.

Meer informatie over de nieuwe markeringsfucntie in Mail lees je hier op appletips, meer informatie over het vernieuwde deel-menu vind je hier.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


 • Wim Mensink

  28 oktober 2014 om 21:05

  Na OSX Yosimite kan ik de link die in ik in een mail ontvang niet meer rechtstreeks in Safari openen. waar kan ik dat weer activeren?

  Tevens komen er in SAFARI erg veel spam-sites als Mackeeper in beeld.
  Hoe kan ik deze blokkeren?

 • Gijs

  31 oktober 2014 om 14:26

  Heb ik ook, met elke klik binnen Safari opent een nieuwe tabblad met Mackeeper en andere reclame sites.

  Als ik in een mail op een link naar een website klik, switcht het scherm wel naar Safari maar opent die pagina niet in Safari

 • Robert de Vries

  11 februari 2015 om 11:52

  ik heb de commando’s uitgevoerd. Aanvankelijk werkte het en kon ik de mails weer op normaal formaat weergeven. Na opnieuw opstarten echter niet meer, en het commando werkt ook niet meer. Krijg nu antwoord no such directory.

  Iemand nog een idee?

 • Margot

  2 september 2015 om 15:39

  Sinds overzetten op Yosemite wordt de ‘Ethernet’ (ADSL) verbinding niet herkend. Omdat ik ook niet alle codes in mijn hoofd heb, werk ik nu met iMac en iPad op WIFI. Hoop niet dat dit invloed heeft op de snelheid van mijn iMac. Ik probeer in ieder geval de gegeven tips.

  Mail: is het niet meer mogelijk een pdf te maken van ontvangen/verzonden emails? Moet ik iets extra’s doen? Mijn ‘archivering’ loopt nu 2 dagen achter.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!